Del Potro ostavio Federera bez polufinala US Opena
Foto: EPA

US Open, četvrtfinale

Del Potro ostavio Federera bez polufinala US Opena

S. Bošković

Juan Martin del Potro plasirao se u polufinale US Opena.  

Argentinski teniser je u četvrtfinalu, u jednom sjajnom, meču bio bolji od Švicarca Rogera Federera sa 3:1 u setovima nakon dva sata i 54 minute.

Del Potro je sjajno otvorio meč, te je iskoristio prvu priliku za break za 6:5, a nakon toga je uzeo i set. Drugi set pripao je Federeru, koji ga je lakše od očekivanog riješio u svoju koristi, no onda se u trećem setu vodila prava drama. 

Oba tenisera igrala su sjajan tenis, a svaki od njih je napravio po jedan break. Ipak, set se riješio tek u tie-breaku koji je dobio argentinski teniser s 10:8 nakon velikog preokreta, s obzirom na to da je u istom švicarski teniser imao čak četiri set lopte. 

U četvrtom setu Del Potro je napravio break, a nakon toga je iskoristio i prvu meč loptu koju je imao pri rezultatu 5:4 i prošao u polufinale.  

Ovo je bio ukupno 22. susret ova dva tenisera, te šesta pobjeda Del Potra, koji je 2009. godine osvojio US Open. 

Del Potro će se za finale boriti s Nadalom,  a u drugom polufinalnom meču snage će odmjeriti Anderson i Carreno - Busta. 

US Open, četvrtfinale:

Juan Martin del Potro - Roger Federer 3:1 (7:5, 3:6, 7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi