Federer neće igrati u Madridu zbog rođenja trećeg djeteta

Bez Švicarca na madridskom Mastersu

Federer neće igrati u Madridu zbog rođenja trećeg djeteta

Roger Federer, po mnogima najbolji teniser svijeta svih vremena, propustiti će ATP Masters u Madridu zbog rođenja trećeg djeteta. 

Roger Federer je u drugom kolu turnira u Madridu trebao igrati protiv Gilesa Simona, ali će turnir propustiti zbog rođenja trećeg djeteta. Švicarac je istakao kako u ovom trenutku želi biti sa svojom suprugom Mirkom. 

Četvrti igrač svijeta i otac dvije četverogodišnje bliznakinje rekao je da se ne dvoumi oko igranja na turniru, te da je zbog rođenja trećeg djeteta spreman propustiti i Roland Garros. 

"Želim se izvinit svojim navijačima i nadam se da ću biti u Madridu naredne godine. Trenirat ću u blizini svoje kuće i nadam se skorom povratku na Tour," poručio je Federer preko svoje oficijelne Facebook stranice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.