Legendarna Martina Hingis i Leander Paes slavili u finalu
Foto: epa.eu

Finale miješanih parova

Legendarna Martina Hingis i Leander Paes slavili u finalu

Nekada najbolja teniserska svijeta Švicarkinja Martina Hingis i njen partner Leander Paes osvojili su Australian Open u konkurenciji miješanih parova.

Dvije, slobodno možemo reći legende svjetskog tenisa, su u finalu savladali branioce trofeja Daniela Nestora i Kristinu Mladenović sa 6:4, 6:3.

Tako je 34-godišnja Hingisova osvojila Grand Slam trofej, nakon što se po drugi put vratila profesionalnom tenisu. Švicarska teniserka Australian Open osvojila je tri puta u singlu, četiri puta u dublu, a ovo joj je druga pobjeda u miksu nakon 2006. godine, kada je slavila sa još jednim Indijcem – Maheshom Bhupathijem.

"Velika je čast vraćati se u Australiju. Nekoliko ljudi spojilo nas je kako bismo osvojili svoj prvi Grand Slam trofej i zato – hvala vam", rekao je 41-godišnji Paes nakon pobjede.

Australian Open, finale miješanih parova:
Hingis M./Paes L. - Mladenovic K./Nestor D. 2:0 (6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.