"Ne znam mogu li ponovo osvojiti Grand Slam"

Nekada prvi teniser svijeta proživljava teške dane

"Ne znam mogu li ponovo osvojiti Grand Slam"

Španski teniser Rafael Nadal imao j veoma lošu sezonu koja je donekle popravljena solidnim rezultatima u posljednja dva mjeseca.

Nadal je nekoliko puta isticao da je njegov osnovni problem gubitak samopouzdanja i da mu to otežava put prema vrhu.

Koliko je njegovo samopouzdanje nisko pokazuje i posljednja izjava u kojoj nekada prvi reket svijeta kaže da nije siguran može li ponovo osvojiti Grand Slam.

"Ne znam da li ću ponovo uspjeti to da uradim. Preostaje mi da naporno radim kako bi se vratio u formu i pokušao iskoristiti priliku. Prošla sezona nije bila dobra za mene, ali sam u posljednja tri mjeseca vidio napredak", rekao je Nadal.

Španac je godinu završio na 5. mjestu ATP liste najboljih tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.