Đoković: Trebao sam više odmora
Đoković nije odbranio naslov

Branitelj naslova se oprostio predajom

Đoković: Trebao sam više odmora

M. Maksimović

Branitelj naslova Novak Đoković je ovogodišnji nastup na Australian Openu završio u četvrtfinalu.
Do četvrtfinala i Roddicka, Đoković je u tri seta pobjedio Stoppinija, Chardyja, u četiri Delića i Baghdatisa.

Protiv Roddicka je predao u četvrtom. Razlog.

 - Kod duže izmjene poena se nisam osjećao dobro. Pružio sam maksimum, ali je ovo jedan od onih dana kada se ne može boriti sa svojim tijelom. Žao mi je što sam na ovaj način završio nastup na turniru na kojem sam branio naslov pobjednika.

Prošle godine je Đoković predao Federeru u polufinalu Monte Carla, godinu ranije Rafaelu Nadalu u polufinalu Wimbledona, 2006. godine je također predao Nadalu u četvrtfinalu Roland Garrosa, uglavnom je razlog bila iscrpljenost. Sumnjivo, mnogima.

 - Da nekoliko puta sam predavao mečeve, ali sam imao razlog zbog čega, ne znam zašto bi neko sumnjao - kaže Đoković koji je ustvari za predaju okrivio organizatore.

 - Kasno sam završio svoj meč protiv Baghdatisa, nisam imao vremena za odmor tražio sam od organizatora da pomaknu meč, da igram u večernjem terminu ali oni to nisu prihvatili. Okolnosti su bile protiv, da sam imao više vremena za odmor... objasnio je novinarima treći igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.