Đokoviću rekordna peta titula u Indian Wellsu

Apsolutna dominacija

Đokoviću rekordna peta titula u Indian Wellsu

Novak Đoković protutnjao je kao uragan kroz finale prvog ovosezonskog Mastersa. Najbolji teniser svijeta lako je izašao na kraj sa Kanađaninom Milošem Raonićem (6:2, 6:0), pa je tako došao do rekordne 5. titule u Indian Wellsu.

Iako je Raonić tokom turnira izluđivao rivale svojim ubitačnim servisom, u ovom meču to mu nije polazilo sa rukom.

Đoković je uspio da neutrališe najjače oružje protivnika te je u prvom setu dva puta pravio brejk, što mu je donijelo prednost nakon 44 minuta igre.

U drugom setu Novak je pokazao apsolutnu dominaciju. Kanađanin je sa druge strane bio potpuno nemaćan i do kraja meča nije uspio da osvoji niti jedan jedini gem.

Ovom pobjedom Đoković je stigao do 3. titule u sezoni, odnosno 62. u karijeri. Za najboljeg tenisera svijeta ovo je bio 27. osvojeni Masters turnir, čime se na vječnoj listi izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi