"Šarapova je varalica, ne zaslužuje specijalnu pozivnicu"
Foto: EPA

Osvajač Wimbledona iz 1987.

"Šarapova je varalica, ne zaslužuje specijalnu pozivnicu"

Organizatori Roland Garrosa objavili su da Marija Šarapova neće dobiti specijalnu pozivnicu ni za kvalifikacije, a tom odlukom bio je oduševljen bivši australijski teniser Pat Cash.

On očekuje da će njihov primjer slijediti i organizatori Wimbledona.

"Svaka čast Teniskoj asocijaciji Francuske, mislim da je to apsolutno ispravna odluka. Ona sigurno na bi trebalo da ima korist od činjenice da je uhvaćena kako koristi nedozvoljeni lijek", rekao je osvajač Wimbledona iz 1987. godine.

Podsjetimo, Ruskinja je bila suspendovana na 15 mjeseci zbog korištenja meldonijuma, a na teren se vratila krajem aprila ove godine. Šarapova je dobila specijalne pozivnice za turnire u Stuttgartu, Madridu i Rimu, ali će ostati bez nastupa na drugom Grand Slamu sezone u Parizu.

"Žao mi je što italijanski savez nije isto uradio za Rim, ali nadam se da će na Wimbledonu ostati jaki i reći: 'Ne, izvini, ali moraćeš da igraš kvalifikacije'. Mislim da All England Club mora da ustane i da zauzme jasan stav kojim se kaže da se ne nagrađuju varalice", jasan je bio Cash.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi