Umorni Džumhur ostao bez finala u Shenzhenu
Foto: EPA

Poraz od Dolgopolova

Umorni Džumhur ostao bez finala u Shenzhenu

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da se plasira u finale ATP turnira u kineskom gradu Shenzhenu. Od njega je u današnjem polufinalu bio bolji Ukrajinac Alexandr Dolgopolov sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Serija od osam pobjeda našeg tenisera nažalost nije nastavljena. Umor je učinio svoje i Damir je ostao bez novog finala.

Dolgopolov je jednim breakom riješio prvi set. Oduzeo je servis bh. teniseru u četvrtom gemu i uspio ga je do kraja sačuvati, iako je Džumhur imao tri break šanse da se vrati u set. Na kraju, ovaj dio igre pripao je Ukrajincu sa 6:3.

Oba tenisera su u drugom setu imali odličnu servis igru. Bez većih problema su osvajali poene na svoj servis i viđena je dosta izjednačena igra uz jao malo šansi za break.

Ipak, u devetom gemu drugog seta Ukrajinac ponovo oduzima servis Damiru. Došao je do velike prednosti, a zatim je na svoj servis osvojio i drugi set (6:4) za konačnih 2:0.

U finalu Dolgopolova čeka duel protiv Belgijanca Davida Goffina.

ATP Shenzen, polufinale:

Dolgopolov - Džumhur 2:0 (6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi