To se zove ljubav: Prepuni Poljud slavio Hajdukovu pobjedu

Navijači Hajduka su jedinstveni

To se zove ljubav: Prepuni Poljud slavio Hajdukovu pobjedu

A. Beganović

Fudbaleri Hajduka u prvom susretu 3. pretkola Evropa lige su na Poljudu sa 2:0 savladali Stromsgodset, te su tako stigli na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Iako u posljednjih nekoliko godina situacija u dalamtinskom ponosu nije najbolja, Hajduk je u vrućim ljetnim danima konstantno top priča u Splitu. Navijači Hajduka s velikim nestrpljenjem očekuju ljeto i evropske susrete, a atmosfera kakvu prave na Poljudu ne viđa se često.

Torcidi, te simpatizerima Hajduka nije bitno ime kluba s kojim će Hajduk ukrstiti koplja na travnjaku. Poljud je tokom evropskih susreta gotovo uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta, bez obzira da li na drugoj strani stajali fudbaleri Rome, Fulhama ili kao sinoć Stromsgodseta.

Slavio je mlada ekipa Hajduka sinoć 2:0, a u hrvatskim medijima, pa i šire, top priča je atmosfera na Poljudu. Tokom svih 90 minuta sa tribina stadiona Poljud se čulo navijanje, a veličanstvenu atmosferu pokvarilo je nekoliko bakljih zapaljenih na sjevernoj tribini.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako je sinoć bilo na Poljudu pogledajte u video prilogu...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.