Slovenija nije izdržala, pobjede Švicarske i Francuske

Dan bez velikih derbija

Slovenija nije izdržala, pobjede Švicarske i Francuske

Za razliku od jučerašnjeg dana, danas nije bilo velikih derbija. U grupi A su tek postignuta tri gola u dvije utakmice. U grupi B su se Bjelorusija i Slovačka bodovno izjednačile nakon prve odnosno druge pobjede na turniru.

Švicarci su slavili protiv Njemačke minimalno 1:0, jedini gol je postigao Denis Hollenstein 7:44 prije kraja utakmice. Na nuli su ostali i Austrijanci. Francuzi su poveli preko Damiena Fleuryja, Austrijanci su naravno u završnici riskirali. Povukli su golmana Starkbauma na minutu i 15 sekundi prije kraja i na kraju su kažnjeni. Laurent Meunier je postavio konačnih 2:0. Ovom pobjedom, Francuzi su preskočili Austrijance na tabeli, imaju bod više u ovom trenutku.

Bjelorusi su uzeli važne bodove protiv Danske u borbi za četvrtfinale. Danci su poveli golom Jakobsena, ali su do kraja pretrpjeli ubjedljiv poraz. Za deset minuta druge trećine, Bjelorusi su postigli tri gola (Gavrus, Kovyrshin, Shinkevich). U trećoj dionici, Yevgeni Kovyrshin je dodao još jedan gol, dok je tačku na i stavio Ivan Usenko.

Robert Kristan je imao 30 odbrana, ali ni to nije pomoglo Sloveniji u duelu sa Slovačkom. Jan Urbas je završio akciju Aleša Kranjeca i Sabahudina Kovačevića za vodstvo Slovenije. Vodstvo koje je potrajalo sve do 48 minute, a onda su Slovaci za osam minuta napravili preokret. Andrej Meszaros je prvo izjednačio, nakon njega u strijelce se upisao Marian Gaborik. Gaborik je postigao i treći gol, sekundu prije kraja. Naravno da na golu nije bilo Kristana.

Grupa A:
Švicarska - Njemačka 1:0
Francuska - Austrija 2:0

Grupa B:
Slovačka - Slovenija 3:1
Bjelorusija - Danska 5:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.