"Neću ići na suđenje u Las Vegas i da me izbace na 10 godina, branio sam čast i religiju"
Od borbe protiv McGregora prošlo je skoro mjesec dana, a Sportska komisija Nevade još nije donijela konačnu odluku o dešavanjima nakon borbe (Foto: Instagram)

Khabib jasno poručio

"Neću ići na suđenje u Las Vegas i da me izbace na 10 godina, branio sam čast i religiju"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov nema namjeru da ide u Las Vegas na saslušanje zbog nereda nakon meča protiv Conora McGregora.

Atletska komisija Nevade će početkom decembra donijeti odluku o suspenzijama za Khabiba i Conora, a šampion lake kategorije je jasno poručio kako nema namjeru da se pojavi u Las Vegasu.

"Oni su se već sastajali i ništa nisu odlučili. Žele da dođem na sljedeće saslušanje, ali ja smatram da nisam ništa kriv. Ja sam samo završio ono što je inicirano prije meča", rekao je Khabib, te je nastavio:

"Nisam kriv, a oni neka sude onom ko jeste. Ja sam branio svoju čast, porodicu i religiju i neću ići na suđenje u Las Vegas. Mogu da mi uzmu sve pare koje sam zaradio i da me izbace na 10 godina. Meč sam odradio po pravilima, a zatim sam završio i posao. Nikada neću tamo otići, neka rade šta hoće", istakao je prvak.

Khabibu je Komisija već uzela milion dolara honorara, a u decembru će mu biti izrečena kazna zbog napada na McGregorovog trenera koji ga je provocirao iz publike.

Top Komentari

Edin Merlin
Svaka cast !!!
15 1
merim
Mozda UFC ima svoja pravila al i kabib ima svoja, kao sto je rrkao tokom meca je ispostovao UFC pravila a kad je mec zavrsio onda su na snagu stupila kabibova pravila koja kazu da ako neko vrijedja njega njegovu porodicu i religiju ce biti kaznjen izljevom bijesa premo aosobi koja ga je proizvela i to u kolicinama koje su proizvedene. I sam sam istog pravila. Trebas znat da ce ti covjek, ako mu vrijedjas MAJKU I VJERU, lomit kosti sve dok ne osjeti da si dovoljno kaznjen. Posteno. Uzeo si moju jabuku i platices onoliko koliko meni vrijedi a ne koliko neko misli da vrijedi. Meni je neprocjenjiva pa ces i platit mnogo. Sto si diro ako ti je skupo.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi