Otac mu napravio pakao u klubu, sinoć dao gol, ali ga je Xavi ponizio i pokazao gdje mu je mjesto

Uzalud ga je gledao

Otac mu napravio pakao u klubu, sinoć dao gol, ali ga je Xavi ponizio i pokazao gdje mu je mjesto

E. Čaušević

Barcelona je sinoć rutinski u gostima uspjela da pobijedi Elche sa 4:0 u meču 27. kola španske Lige. Xavi je dao šansu i nezadovoljnom Ansuu Fatiju koji je konačno uspio da zabije gol, ali se u finišu utakmice vidjelo najbolje da odnos između njih dvojice i nije baš najbolji.

Barcelona je itekako oslabljena doputovala jučer na gostovanje Elcheu i Xavi je morao da eksperimentiše što se tiče početnog sastava, a to najbolje pokazuje činjenica da je Eric Garcia igrao cijelu utakmicu na poziciji defanzivnog veznog.

Međutim, i pored silnih izostanaka na kraju je Barcelone uspjela da pobijedi sa ubjedljivih 4:0 i sada ima čak 15 bodova više u odnosu na Real Madrid koji svoju utakmicu igra danas protiv Valladolida.

Od prve minute zaigrao je i Ansu Fati koji se nalazi ovih dana u centru pažnje nakon što je njegov otac otvoreno kritikovao Xavija i Barcelonu što njegov sin ne dobija dovoljno šani za igru.

On je dao intervju za španske medije i zaprijetio da će Ansu čak na ljeto napustiti Barcelonu ukoliko se ne promijeni njegov status u ekipi. Mladog napadača je šokiralo to što je njegov otac izjavio bez njegovog odobrenja i samo mu je stavio dodatni pritisak na leđa.

No, pored mnogih izostanaka Xavi je dao Fatiju šansu od prve minute protiv Elchea, te je on to konačno iskoristio na pravi način.

Oglasi

Mladi napadač Barcelone uspio je u 56. minuti da zabije sjajan pogodak za 2:0 i konačno prekine golgeterski post koji je trajao čak od oktobra prošle godine.

Međutm, u centru pažnje našao se trenutak iz finiša utakmice kada je Xavi odlučio da Fatija izvede iz igre, a mnogi su počeli komentarisati kako se u tom trenutku najbolje vidjelo da oni nisu baš u dobrom odnosu.

Prije toga Xavi je kod izmjena svaki put pozdravio i zagrlio igrače koji su izašli s terena, ali kada je Ansu u pitanju to nije uradio jedino s njim. Napadač Barce se čak i okrenuo prema Xaviju kada je išao ka klupi jer je očito očekivao da se pozdrave, no to se nije desilo i jasno je kakav stav Xavi ima prema mladom igraču bez obzira što mu je dao priliku da igra.

Sigurno je da Xaviju uopšte nije bilo drago što je Fatijev otac tako javno isprozivao njega i klub, te će biti očito potrebno neko vrijeme da oni izglade odnos. Također, španski mediji pišu da Xavi želi da Ansu nauči lekciju i da shvati da niko nije veći od kluba, te da je nedopustio da neko iz njegove porodice tako javno proziva klub i trenera.

Za Barcelonu nema mnogo pauze jer ih već u srijedu očekuje novi El Clasico kada će u revanšu polufinala Kupa kralja na svom terenu dočekati Real Madrid. U prvoj utakmici Katalonci su na Santiago Bernabeu slavili sa 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte već danas ponudu za srijedu i za veliki španski derbi između Barcelone i Real Madrida. Klikom OVDJE pronađite sve što vam treba.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Xavi bio odlican igrac ,ali kao covjek ****o tesko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi