Sigurna pobjeda Borca protiv Olimpika
Foto - FK Borac

Sarajevski tim nemoćan u Banjaluci

Sigurna pobjeda Borca protiv Olimpika

M. Šljivak

Borac je u 25. kolu Premijer lige BiH u Banjaluci savladao Olimpik rezultatom 3:0 i došao je do tri velika boda u borbi za plasman u Evropu.

Uvodne minute meča na Gradskom stadionu nisu ponudile previše. Borac je bio nešto konkretniji, ali većih šansi u uvodnih 20-ak minuta nije bilo.

Prvu ozbiljnu šansu propuštaju domaći u 24. minuti. Ziljkić pokušava brani Kačavenda, a već u narednom napadu Borac stiže i do gola.

Igrala se 26. minuta. Goran Zakarić dobro ubacuje iz kornera, a pored uspavane odbrane Olimpika Đorđe Ćosić pogađa za 1:0.

Šest minuta kasnije Kačavenda odlično brani udarac Ziljkića, da bi do kraja prvog dijela Olimpik bio taj koji je bio bolji na terenu.

Vrijedi izdvojiti udarce Šišića kojeg je odbranio Pavlović, te Bajraktarevića nakon kornera, no njegov udarac odlazi preko gola i Borac na odmor ide sa vodstvom od 1:0.

Oglasi

U nastavku je Borac krenuo po drugi gol. Mehanović je uzdrmao stativu na samom otvaranju drugog dijela, da bi u 49. minuti tim Marka Maksimovića ipak stigao do novog gola.

Dino Ćorić dobro pronalazi Dejana Melega. Ovaj se dobro snalazi i pogađa za 2:0.

Mehanović je imao još jednu veliku šansu da zabije pogodak, izašao je sam pred Kačavendu koji brani njegov udarac i spašava svoj tim.

Borac je na kraju lagano priveo meč kraju. Olimpik nije ništa napravio pred protivničkim golom, dok je Borac imao šansu preko Čavića da završi posao, no Kačavenda je dobro odbranio. 

Ipak, u nadoknadi meča domaći dolaze do trećeg gola, a Dejan Uzelac pogađa za konačnih 3:0.

Oglasi

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Borac - Olimpik 3:0

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Molls, Brtan, Subić, Meleg, Mehanović, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Kačavenda, Horić, Hasanović, Bajraktarević, Osmanović, Čurjurić, Isić, Imamović, Lekanić, Dujmović, Šišić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VIP
Bravo momci! Sad idemo jako na duplu krunu!
1 17
Mahatma.Barbie
Iduće kolo bi se trebalo riješiti prvenstvo. Borac na Koševu. Valjda im predsjednik neće nabaciti svog sudca za tu utakmicu.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi