Ako Španija neće, ima ko hoće: Brahim Diaz je "pet do 12" dobio ponudu da ide na Mundijal!
Brahim Diaz je uhvatio formu posljednjih sedmica u dresu Milana, ali nije uvršten na popis Luisa Enriquea

Marokanci ga pozvali

Ako Španija neće, ima ko hoće: Brahim Diaz je "pet do 12" dobio ponudu da ide na Mundijal!

Edmir Škorić

Brahim Diaz mašta o nastupu za Španiju na velikom takmičenju, ali Luis Enrique ga nije pozvao u Katar. Međutim, postoji druga opcija, ali čini se da veznjak Milana nema želju da zaigra za zemlju svojih predaka.

Svjetsko prvenstvo počinje već u nedjelju, a neke reprezentacije ne mogu da prežale gubitke koje su imali prije polaska u Katar.

Maroko je ostao bez Amina Harita, pošto je krilni nogometaš Marseillea doživio tešku povredu koljena nedavno u pobjedi nad Monacom. Hariti je tako u posljednji čas ostao bez Svjetskog prvenstva, a Marokanci bez jako važnog člana posade.

Možda zvuči apsurdno, ali u Maroku se nadaju da će im u zadnji čas doći Brahim Diaz, španski ofanzivac koji nastupa za Milan kao posuđen igrač iz RealMadrida.

Marokanski savez je kontaktirao igrača Milana, koji je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju u 13 utakmica Serie A koje je odigrao, kako bi ga posljednji put pokušali odvesti u Katar.

Diaz odbija da igra za Maroko, iako je mogao da ispuni san i da bude po prvi put na Svjetskom prvenstvu

Iako Brahim ne zatvara vrata Maroku, njegov san je ipak da zaigra za Španiju i on se i dalje nada tome, iako ga Luis Enrique nije pozvao na Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Nastupao je za mlađe selekcije Španije, a za seniore je debitovao u prijateljskoj utkamici protiv Litvanije u 4:0 pobjedi, prije odlaska na Euro 2020. Čak je dao i gol u tom duelu.

Njegov sljedeći cilj je da bude dio momčadi Španije koja će igrati na EP 2024 i Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

S obzirom na korijene oca Sufiela Abdelkadera, Diaz ima mogućnost da igra za Maroko. Njega su Marokanci zvali i pred Svjetsko prvenstvo 2018. godine, no tada je odbio, a čini se da ni sada nema namjeru ništa da mijenja.

Španska Marca navodi da je pravno moguće da Diaz zaigra u Kataru za Maroko, ali nogometaš će radije ostati kod kuće, gledati utakmice na TV-u, nego li "izdati" Španiju, zemlju u kojoj je rođen, odrastao i na kraju krajeva osjeća se kao Španac bez obzira na korijene koje vuče.

Španija igra u grupi s Kostarikom, Njemačkom i Japanom, dok je Maroko u grupi s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom. Prvi meč igra 23. novembrau 11 sati protiv Hrvatske u Al Khoru. Marokanci su imali puno problema, nekoliko zvijezda bilo je otpisano pod vodstvom Vahe Halilhodžića, zbog čega je bh. stručnjak dobio otkaz, a zvijezde su vraćene. Među njima i spomenuti krilni igrač Marseillea koji se povrijedio, a Hakim Ziyech će ipak biti udarna igla ove afričke selekcije u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nedjelju 22. oktobra počinje nogometna groznica, počinje Mundijal, a prvi meč igraju Katar i Ekvador. Kvote za spomenuti duel pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice, a OVDJE pronađite kompletnu ponudu svih mečeva.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi