Bale je doživio najveće poniženje otkako je u Španiji, ali Casemirove riječi najbolje govore o Realu

Velšanin izviždan, Brazilac ga brani

Bale je doživio najveće poniženje otkako je u Španiji, ali Casemirove riječi najbolje govore o Realu

Edmir Škorić

Znalo je u prošlosti u Real Madridu biti igrača koje navijači ne vole, s razlogom iz bez, a jedan od njih je i Gareth Bale, koji je i danas član Kraljeva.

Bale ne izgleda zainteresovano u Real Madridu već dugo, pa se vjeruje da najzad odlazi iz kluba na kraju sezone kao slobodan igrač. Velšanin nema namjeru da ostane u Madridu i odavno je izgubio podršku i povjerenje navijača.

No, današnji Real je ujedijnjeniji nego ikada, pokazuje to u proteklom periodu ostvarujući sjajne rezultate, ali i izjavama pojedinaca. Kada su svi Balea doslovno stavili na stub srama, njegov saigrač Casemiro stao je u njegovu odbranu.

Podsjetimo, Bale je izviždan kada je ušao umjesto Karima Benzeme u subotu navečer protiv Getafea (2:0), a Brazilcu se to nije dopalo.

"Kada se igraču zviždi, svi smo zviždani. Nije mi se svidjelo jer je Bale ušao u povijest. Kada se takvom igraču zviždi, zviždi se povijesti kluba. Nadam se da će nas sutra ohrabriti. Trebamo ih", rekao je Casemiro na press konferenciji danas.

Real je s 3:1 slavio u Londonu i sutra navečer dočekuje Chelsea te je na dobrom putu da izbori novo polufinale, dok je iz kola u kolo sve bliže novoj tituli u Španiji.

Sukob između Balea i navijača u posljednje se vrijeme produbio. Navijači optužuju Velšanina da ga je jednostavno b riga kada je Real Madrid u pitanju, ali on igra punom parom za Wales.

Sve u svemu, Bale je mnogo godina proveo u Realu, ali očito je došlo vrijeme da se rastane s klubom koji ga je platio preko 100 miliona eura Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

MaxBet kladionica ima bogatu ponudu sportskih utakmica, a sutra je u fokusu duel Reala i Chelseaja. Kompletnu ponudu za ovaj klasik pogledajte OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi