Dudić smatra da u Premijer ligi kvalitet nije ključan: "Moramo promijeniti odnos"

Sarajevo u nedjelju u Zenici protiv Širokog

Dudić smatra da u Premijer ligi kvalitet nije ključan: "Moramo promijeniti odnos"

E. Škorić

Sarajevo će u nedjelju u Zenici odigrati meč 10. kola Premijer lige BiH protiv Širokog.

Bordo tim je upao u određenu krizu rezultata, teško je nedavno poražen od Zrinjskog, pa se sada pobjeda nameće kao imperativ.

"Jedna turbulentna sedmica iza nas, znamo sve kroz šta smo ja i igrači prošli, a sada je najbitnije da u nedjelju izađemo i pokažemo zbog čega se sve ovo dešava. Moramo promijeniti odnos u glavi i da s tim stavom izađemo na utakmicu. Vidimo u našoj ligi kakvi se rezultati dešavati. Ne presudi kvalitet već voljni momenat. Sve je u bod, dva tri..", rekao je Dudić.

"Nadam se i vjerujem da će to u nedjelju biti dobro. Znamo i dešavanja međusobnih duela Sarajeva i Širokog, sigurno i jedan dodatni motiv da navijačima pokažemo pravo lice s početka sezone. Široki je jako kvalitetan iako mijenjaju svake godine igrače. Uvijek imaju respektabilnu ekipu. Posebno naprijed su dobri, gdje imaju jako dobre igrače. Obratit ćemo pažnju na te ofanzivne igrače, ali sve je do nas i onako kako mi uđemo u utakmicu i kako se postavimo".

"Danas će trening s nama obaviti i Suljić, možda bude i u kombinaciji. U kadru će biti i Abubakar koji je konačno dobio pravo nastupa, isto tako i Avdija Vršajević. Sada je igrački kadar bolji. Ko god istrči na teren, imaće zadatak da da maksimum. U ovoj ligi kvalitet ne odlučuje već voljni momenat", ističe Dudić, koji je hvalio novajliju Avdiju Vršajevića.

"Upali smo u takvu situaciju da smo ostali bez desnog bočnog igrača je je Musa zadobio povredu. Odmah spominjemo neke godine, ali mi znamo naš cilj. Svaku utakmicu počemo s 4-5 mladih igrača i mislim da smo jedini u ligi. Suvišno je o tome pričati. Što se Avdije tiče, veliki profesionalac, došao je u dosta korektnom stanju i mislim da na svoj profesionalizam i iskustvo može nam puno dati u ovom trenutku. Vidim da ima jako dobru komunikaciju i dosta će mladim momcima pomoći. Zadovoljan sam onim što sam vidio od Avdije. Ubijeđen sam da će nam dati ono što nam treba u ovom kriznom periodu".

Oglasi

"Protivnik nekada može biti bolji od tebe, ali en možemo dozvolti da više želi pobjedu od tebe. Igračima sam nakon Zrinjskog rekao nda mi je najteži poraz. Vodio sam i Velež i GOŠK, ali teško sam se osjećao. Bilo mi je teško sjediti na klupi, jedva sam čekao kraj... Bili smo ispod svakog prosjeka i to je nedopustivo za Sarajevo.

Kratko se osvrnuo na promjenu terena.

"Nadam se da će se tereni što prije završiti, da se barem jedan sada završi, pa će onda i ostali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće ovo duel ekipa iz samog vrha. Široki je ldier sa 15 bodova, koliko ima i Željezničar uz utakmicu više, dok je Sarajevo na trećem mjestu sa 14 bodova.

Meč Sarajeva i Širokog igra se u nedjelju od 19 sati. Kvote za ovaj i za sve druge mečeve Premijer lige i svih drugih liga i sportova možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Iskreno se nadam da cemo vise pocet igrat. Svaka tekma za infarkta. Najveci problem je u glavi i manjak samopouzdnja. Da imamo jos jedno dvojicu da igraju svaku tekmu maksimalno ko Musa druga bi to prica bila. Vakat je vise izac iz ove agonije.
4 1
Chesa
Haj pa sretno… sa riječi na djelo.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi