Zvijer s licem dječaka: Nesportskim potezima izluđuje rivale, sada su otkrili njegovu prljavu tajnu

Haaland se služi svim (ne)dozvoljenim sredstvima

Zvijer s licem dječaka: Nesportskim potezima izluđuje rivale, sada su otkrili njegovu prljavu tajnu

Edmir Škorić

Erling Haaland trenutno je najbolji napadač na svijetu, ali čini se da se Norvežanin zna poslužiti i sa prljavim trikovima, barem sudeći po izjavu jednog igrača koji ga je nedavno imao priliku čuvati.

Norveški napadač je ove sezone upisao 40 službenih nastupa, zabio je 47 golova i upisao šest asistencija. Problema s njim imaju svi defanzivci, što se vidi iz brojki. Teško ga je zaustaviti. Mučio je redom odbrane engleskih timova, a za njega rješenje nije imala ni zadnja linija Bayerna.

Bavarci su izgubili 3:0 u prvom četvrtfinalu Lige prvaka, a Haaland je upisao gol i asistenciju u utakmici. Upravo o njemu je danas govorio i trener Bayerna Thomas Tuchel na press konferenciji, rekavši da je jasno da je Haaland najveća opasnost po Bayern, ali ne i jedina, no zasuo je Norvežanina brojnim komplimentima.

Jedan od onih koji je ipak uspio zaustaviti Norvežanina je 33-godišnji Ben Mee, čiji je Brentford u 16. kolu Premier lige napravio pravo iznenađenje na stadionu Etihad svladavši Manchester City rezultatom 2:1. Bila je to jedna od rijetkih utakmica u kojoj se Haaland nije upisao u strijelce.

Zanimljivo, Mee, bivši igrač Manchester Cityja, nedavno je u intervjuu za Sky Sports otkrio kakvo je ponašanje primijetio tokom utakmice s Haalandom. Otkrio je prljavu tajnu Haalanda, koji na neobičan način želi da iznervira protivnike.

"On je snažan dečko. Često smo se gurali i sukobljavali rame uz rame. Bilo je malo štipanje među nama u tom trenutku. Iskreno govoreći, on je počeo s tim i često me štipao. No, nemam ništa protiv. Pokušavam se boriti protiv njega fizički i koristiti svoje tijelo kako bismo spriječili Haalanda da dobije prostor", rekao je Mee.

Oglasi

Haaland je uvjerljivo prvi golgeter engleske Premier lige sa 32 gola i da njega nije, Arsenal bi vjerovatno već slavio titulu, a ovako je City uspio da smanji zaostatak na samo četiri boda, s tim da ima i utakmicu manje.

Više od njega u Premier ligi u jednoj sezoni su zabili samo Andy Cole i Alan Shearer i to po 34 gola, ali tada su se igrala 42 kola u okviru jedne sezone.

Ono što je također važno da se naglasi, Haaland će sa Cityjem narednog vikenda ugostiti Arsenal na Etihadu u derbiju 32. kola, ali prije toga sutra navečer želi s Građanima osigurati polufinale Lige prvaka. City je jako blizu jer je dobio Bayern s 3:0 u prvom meču četvrtfinala, ali sada se igra na Allianz Areni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na sajtu Volcanobet kladionice možete da pogledate ponudu Lige prvaka, a više o tome na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Stipko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi