Senzacija u Ugljeviku: Zvijezda 09 savladala Zrinjski!
Sada će Zvijezda 09 dobiti nadu u borbi za opstanak

Fenjeraš nadigrao aktuelnog prvaka iz Mostara

Senzacija u Ugljeviku: Zvijezda 09 savladala Zrinjski!

Samir Mlaćo

Posljednji meč 16. kola Premijer lige naše zemlje odigrali su danas u Ugljeviku Zvijezda 09 i Zrinjski, a vidjeli smo rezultat kojem se vjerovatno malo ko mogao nadati.

Gosti su bili apsolutni favoriti, ali svjesni su bili da to neće biti baš tako lako. Na kraju smo vidjeli najveće iznenađenje ove sezone jer su domaći slavili 2:1 i to potpuno zasluženo prema viđenom na terenu.

U prvom poluvremenu bez uzbuđenja. Domaći su bili opasniji na startu, zaprijetio je Raca, a zatim Maksimović, no ostalo je 0:0.

Zrinjski je uzvratio preko Ranića, no otišlo je to pored gola. U 20. minuti Ćuže izlazi sam na golmana Zvijezde Damjanovića, ali ovaj brani. Uzvraća Zvijezda, no Memija odnosi loptu ispred Salimana. Pred sami kraj prvog dijela Ramić je pokušao za goste, ostalo je 0:0.

U 51. minuti poveli su domaći. Ćorluka je pogriješio, a Bože Vukoja lijepa matira golmana Marića i na semaforu je pisalo 1:0. Nije dugo to vodstvo trajalo, s obzirom da je samo par minuta kasnije nakon jednog duela u šesnaestercu Zvijezde 09 sudija Ljajić iz Sarajeva pokazao na bijelu tačku.

Loptu je uzeo sjajni Nemanja Bilbija i pogodio za izjednačenje te vratio stvari na početak.

Oglasi

Nakon toga bez većih uzbuđenja do 68. minute kada se ponovo zatresla mreža aktuelnog prvaka naše zemlje. Godsvill je uposlio Salimana, a ovaj pogoađa. U 75. minuti velika šansa za goste, ali domaći su se uspjeli odbraniti. Lopta je šetala po šesnaestercu Zvijezde 09, no nije završila u mreži. Dvije minute kasnije Hrvanović šutira, ali i to je izblokirano.

Zrinjski je pritisako, tražio što prije pogodak za izjednačenje, a u 82. minuti stativa spašava Zvijezdu 09. Ubacio je Ivančić, niko nije ni dirnuo loptu, a ona se zaustavila na stativi. Minut kasnije kontra Zrinjskog preko Malekinušića, ali on nije prošao svog čuvara i golman Damjanović uzima tu loptu.

Ostalo je 2:1 za Zvijezdu koja je tako priredila pravu senzaciju. Vratile su se domaćima šanse iz ranijih utakmica gdje su zaslužili bodove, a sada imaju osam bodova i uključuju se u borbu za opstanak. Zrinjski ostaje  na drugom mjestu i za liderom Borcem zaostaje sedam bodova, te Banjalučani sada imaju sjajnu poziciju u borbi za prvaka i moglo bi biti burno u mostarskom klubu u narednim danima.

U narednom kolu Zvijezda 09 dočekuje upravo lidera banjalučki Borac, dok će Zrinjski na megdan Širokom Brijegu u Posušje.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

FK Zvijezda 09 - HŠK Zrinjski 2:1

FK Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Vadze, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ramić, Ćuže, Batarelo, Memija, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patrice77
Sezona je zavrsena prije nego sto je krenula, Fk Vico je prvak. Svi klubovi iz rs-a ce se naguzivat Borcu a zapinjat protiv konkurenata. Zato Bosnjacki klubovi kolju jedni druge, kad Sarajevo dodje u jednu Tuzlu oni se bacaju na glavu da pobijede, takodjer jedni druge izbacuju iz lige da bi ostali srpski klubovi. I za Zrinjski isto vazi, kad gostuju Posusju ovi se nabriju kao da igraju finale lige prvaka.
9 0
Almir5556
Evo i zvijezda prisla zelji, bit ce gusto do kraja haha
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti