Liverpool pozvao PSG zbog Mbappea - Bolje da nije!
Kylian Mbappe povezivao se dugo s Real Madridom, ali je dobio ponudu PSG-a za nastavak saradnje koju jednostavno nije mogao odbiti (Foto: EPA)

Postavljena nevjerovatna cijena

Liverpool pozvao PSG zbog Mbappea - Bolje da nije!

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola pokušala je prethodnog ljeta razgovarati s francuskim PSG-om o potencijalnom transferu Kyliana Mbappea na Anfield, ali je rukovodstvo Redsa ostalo šokirano cijenom koju je postavio tim iz Pariza.

Kylian Mbappe bio je glavna tema svjetskih medija u proteklih godinu dana. Konstantno se pričalo kako će napustiti PSG i potpisati za Real Madrid, no on se na kraju odlučio za ostanak u Parizu uz godišnju platu od 72 miliona eura bruto.

Iako je potpisao novi ugovor s PSG-om, Liverpool je, tvrdi The Athletic, imao namjeru da razgovara s pariškim timom o potencijalnom transferu sjajnog napadača.

Međutim, kada su čuli koliko novca PSG traži požalili su što su zvali. Navodno, francuski velikan je od Redsa zatražio čak 400 miliona eura za transfer 24-godišnjeg napadača.

Liverpool je naravno odmah odustao. To je cifra kakvu jednostavno niko u svijetu fudbala trenutno ne bi platio i bio bi to apsolutni rekord kada je jedan transfer u pitanju.

A što se tiče najskupljih transfera upravo je PSG taj koji drži vodeće pozicije s nevjerovatnim ciframa. Neymara su Barceloni platili 222 miliona eura, a Mbappea ekipi Monaca čak 180 miliona.

Oglasi

Pitanje je također da li bi Liverpool francuskom fudbaleru mogao dati cifre koje ima u Parizu, a one su zaista brutalne.

Samo za potpis novog ugovora dobio je bonus od 180 miliona eura koji će mu biti isplaćen u naredne tri godine. Godišnje Mbappe zarađuje 72 miliona eura bruto, odnosno oko 33 miliona eura neto po sezoni zbog ogromnih poreza na luksuz u Francuskoj.

Kylian je novim ugovorom za PSG vezan do 2025. godine. Bilo je dosta priča da želi otići zbog nezadovoljstva, a u posljednje vrijeme ponovo se povezuje i s Real Madridom.

Treba istaći da će Liverpool ubrzo vjerovatno dobiti poprilično bogate vlasnike. Katar će nakon PSG-a ući i u engleskog velikana i tada dolazak Mbappea na Anfield ne bi bio tako nemoguć.

Kylian Mbappe je ove sezone odigrao ukupno 23 utakmice za PSG u svim takmičenjima i ima učinak od 20 pogodaka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najjače evropske lige nastavlju se i narednih dana, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Liverpool je poznatiji po tome što su kupili Salaha i vjerovali u njega.. a ove poslove oko mega igrača i zvijezda koje su već na vrhu, to je ipak posao za velike klubove.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi