Leotar pobijedio Široki, ali je bilo nedovoljno za opstanak, tuguju i gosti sa Pecare

Trebinjci ispali iz Premijer lige

Leotar pobijedio Široki, ali je bilo nedovoljno za opstanak, tuguju i gosti sa Pecare

E. Škorić

Nogometaši Leotara pobijedili su Široki u 33. kolu Premijer lige BiH sa 2:1, te su zajedno sa Slobodom ispali.

Leotar je kao posljednjeplasirani tim Premijer lige imao male šanse da može da se spasi. Uspjeli su danas da pobijede, no postavlja se pitanje da li to može da im na kraju donese i opstanak?

Trebinjci su imali jako tešku i dugu sezonu, a od sljedeće sezone morat će da se zadovolje nastupima u Prvoj ligi Republike Srpske, iako su nedavno dobili licencu za nastup u najvišem rangu bh. nogometa. Međutim, postoji šansa da igraju doigravanje sa Zvijezdom 09 ukoliko Krupa odustane od ulaska u Premijer ligu.

S druge strane, Široki se nadao Evropi, ali kako je Željezničar slavio u Tuzli protiv Slobode, tim sa Pecare nije imao nikakvu šansu, tako da bi eventualna pobjeda donijela isti ishod.

Široki je dosta rano došao do vodstva u Trebinju, a strijelac je bio Ilija Bagarić. Leotar je do kraja prvog dijela imao inicijativu i bio nešto konkretniji, ali bez prave šanse.

Oglasi

Na startu drugog dijela promjena rezultata. Čavić je bio strijelac za 1:1 i taj gol vratio je Leotaru u tom trentuku određenu nadu, da bi potom došli do preokreta, tako da i dalje mogu da vjeruju u ostanak iako su šanse male. Za sada, ovaj tim je ispao iz Premijer lige, ali nije isključeno da se na neki način opet vrati zbog odustajanja drugih timova u RS-u.

Da sumiramo premijerligašku sezonu - Zrinjski je i to odavno prvak, Borac, Željezničar i Sarajevo će zajedno s Mostarcima igrati u Evropi, a za sada Leotar i Sloboda sele u niže rangove, s tim da za tim iz Trebinja postoji zrno nade.

Leotar - Široki 2:1

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Čubrilo, Milić, Handžić, Aćimović, Đajić, Tahrić, Cmiljanović i Čavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Bagarić, Kpan, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Moze li kako ODUZETI LICENCA IGMANU, POSUSJU, TUZLA CITY-u...pitaju se PILAV I DEMIDZIC..jer od malih nogu navijaju za LEOTAR..
3 0
omer
Nema Siroki Brijeg razlog za tugu posto ce i oni nastupiti u Evropi umjesto Borca. Uefa je prije nekoliko mjeseci saopstila spisak evropskih klubova kojima ce biti zabranjeno ucesce u evro kupovima, a na toj crnoj listi je i banjalucki Borac.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi