Svjetsko prvenstvo s Mozzartom još zanimljivije: Engleska i SAD donose najveće kvote na svijetu

Mozzart daje najveće kvote na svijetu

Svjetsko prvenstvo s Mozzartom još zanimljivije: Engleska i SAD donose najveće kvote na svijetu

Sponzorski tekst

Najzanimljiviji dio je počeo. Cijeli svijet sporta, a posebno fudbala, potpuno je zasjenilo Svjetsko prvenstvo koje je u nedjelju svečano otvoreno utakmicom između Katara i Ekvadora (0:2).

Svjetsko prvenstvo je najzanimljivije i za navijače i za kladioce. Toga su svjesne i kladionice Mozzart, koje su pripremile iznenađenja za dva meča zakazana za ovaj ponedjeljak.

Do 21. 12. u Mozzartu je do sada najveća nagradna igra. Pogodi najduži tiket i osvoji stanove u Banjaluci i Sarajevu. Svaki dan dijelimo 2 telefona. Saznaj više na linku.

ENGLESKA - IRAN (PONEDJELJAK, 14.00), KEC 1.40

Ovo će biti 16. Svjetsko prvenstvo na kojem će Engleska učestvovati, ali od prethodnih 15 premijera, Gordi Albion je osvojio samo šest. Posljednji put trijumfalno je počelo na prošlom prvenstvu u Rusiji, kada je savladao Tunis sa 2:1, golom Harija Kejna u 92. minutu. Iranu će ovo biti šesto Svjetsko prvenstvo, a treće po redu. Prije četiri godine na premijeri su slavili i Persijanci, bili su bolji od Tunisa sa 1:0, autogolom Aziza Bouaduza u 95. minuti. Iran se nikada ranije nije susreo sa Engleskom, a to će biti deveta različita evropska reprezentacija protiv koje se susreo. Perzijanci nikada nisu uspjeli pobijediti Evropljane, ali su po bod uzeli Škotima (1978) i Portugalcima (2018).

SAD - VELS (PONEDJELJAK, 20.00), KEC 2.60

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon 64 godine ponovo ćemo vidjeti reprezentaciju Velsa na Svjetskom prvenstvu. Zmajevi su napravili pravu senzaciju izlaskom iz evropskih kvalifikacija, ali koliko zaista mogu na Svjetskom prvenstvu? Gareth Bale, kapiten Velsa, prije dvije sedmice je pokorio Sjedinjene Američke Države na klupskom nivou, bio je strijelac finala u kojem je njegov Los Angeles FC osvojio titulu nakon penala. Međutim, ovo je drugi nivo. Amerikanci su mladi, neiskusni, ali su po kvalitetu favoriti za osvajanje druge pozicije. Ovo će biti treći susret između SAD-a i Velsa u ovom vijeku, i prvi takmičarski. Prvi put su odigrali prijateljsku utakmicu 2003. godine, kada su Yankeesi pobijedili 2:0. Onda su se sastali u novembru 2020. kada je bilo 0:0.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi