Pogbi zabranjen dolazak na finale, u sve se uključio i francuski predsjednik Macron

Unatoč njegovoj želji

Pogbi zabranjen dolazak na finale, u sve se uključio i francuski predsjednik Macron

Edmir Škorić

Francuski veznjak Paul Pogba navodno je dobio zabranu dolaska na finale Svjetskog prvenstva u Kataru, koje je na programu sutra od 16 sati.

U toku je meč za treće mjesto između Hrvatske i Maroka i naši susjedi trenutno vode s 2:0 (u momentu objave ovog teksta), dok će ipak spektakl biti potpun tek sutra kada na teren Lusail stadiona istrče argentinski i francuski nogometaši.

Biće to prilika za jedne i za druge da osvoje treći naslov svjetskog prvaka. Svijet iščekuje okršaj Lionela Messija i Kyliana Mbappea, a ipak najveći fokus je na Messiju koji želi da veličanstvenu karijeru okonča jedinim peharom koji nije osvojio.

U međuvremenu, mnoge francuske zvijezde već su osjetile tu slast jer su igrali u Rusiji 2018. godine. I Paul Pogba je bio dijelom tog tima, ali veznjak Juventusa ne nastupa u Kataru zbog povrede.

Nije jedina francuska zvijezda koja nije u reprezentaciji zbog zdravstvenih problema. On je želio ipak da doputuje u Dohu za veliko finale, ali dobio je zabranu i po svemu sudeći neće biti na tribinama za najvažniju utakmicu u posljednje četiri godine.

Prema Daily Mirroru, Juventus je Pogbi navodno zabranio prisustvovanje finalu Svjetskog prvenstva unatoč njegovim planovima da bude u Dohi.

Oglasi

U Juventusu smatraju da Pogba ne bi trebao da putuje na daleko putovanje i da ide avionom sada kada se tek oporavio i kada je spreman da ponovo zaigra u dresu Stare dame u nastavku sezone.

U međuvremenu, francuski predsjednik Emmanuel Macron želi dovesti nekoliko istaknutih povrijeđenih zvijezda reprezentacije na finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, izvještava Tribal Football.

Zbog povreda su osim Pogbe i igrači poput Karima Benzeme, N'Gola Kanta ili Lucasa Hernandeza propustili Mundijal, a i nov iigrač Chelseaja Christopher Nkunku.

Macron želi da svi budu uključeni u finalnu utakmicu i da na bilo koji način budu prisutni na stadionu i da bodre svoje saigrače. Još nije sigurno hoće li Pogba zaista propustiti finale ili će na kraju ipak unatoč svemu doputovati u Katar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica Argentina - Francuska igra se u nedjelju od 16 sati, a na sajtu Volcanobet kladionice možete pogledati kvote i bogatu ponudu samo za ovaj meč.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1666374721
Macron nije u toku, Benzema nije više povrijeden, čovjek igra prijateljske utakmice u Realu, ali ga selektor ne želi tamo.
3 0
MaDaj
PRVA ebena rečenica … “U toku je meč za treće mjesto između Hrvatske i Maroka i naši susjedi trenutno vode s 2:0 (u momentu objave ovog teksta), ” Maroko dalo gol u 9tom minutu, ali hajde neka bude 2:0
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi