SAD, Kanada i Meksiko domaćini Mundijala 2026. godine

FIFA donijela konačnu odluku

SAD, Kanada i Meksiko domaćini Mundijala 2026. godine · Zvanično

E. Čaušević

FIFA je danas održala sastanak na kojem je glavna tema bilo glasanje o tome ko će dobiti domaćinstvo za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

U igri su bili Maroko, te Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada koji su predložili da zajedno organizuju SP. Na glasanju je bilo svih 210 članova, a na kraju je zvanično potvrđeno da ćemo Mundijal za osam godina gledati u Americi, Meksiku i Kanadi.

Ove tri zemlje su dobile čak 134 glasa i odlučeno je da će zajedno organizovati SP koje se igra 2026. godine. Što se tiče Maroka koji je također bio u igri dobio je 65 glasova i ovo je već četvrti put da na konačnom glasanju Maroko ostaje bez domaćinstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi