Ancelotti bez nekoliko ključnih igrača u srijedu, ali svejedno želi trofej

Bolnica u Madridu

Ancelotti bez nekoliko ključnih igrača u srijedu, ali svejedno želi trofej

Edmir Škorić

Real Madrid ima velikih problema sa povredama, pa čak petorica neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Real u srijedu igra protiv egipatskog Al Ahlyja polufinale Svjetskog prvenstva za klubove, a trener Carlo Ancelotti nalazi se na pravim mukama.

Naime, italijanski stručnjak neće moći da računa na Thibauta Courtoisa, Karima Benzemu, Edera Militaoa, Lucasa Vazqueza i Ferlanda Mendyja.

Svi su ostali u Madrid, no prva trojica bi mogla biti spremna za moguće finale u subotu ako Real Madrid prođe prvu prepreku.

Courtois se povrijedo na zagrijavanju pred nedjeljni duel sa Mallorcom, a Benzema je out od 2. februara i utakmice s Valencijom.

Unatoč svim problemima, Real će ipak biti favorit u srijedu i općenito najveći favorit za osvajanje trofeja na Svjestkom klupskom prvenstvu.

Oglasi

“Nećemo odbaciti niti jedan turnir, vrlo smo blizu… U polufinalu španskog kupa, u osmini finala Lige prvaka, polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva,” rekao je Ancelotti.

Najteže je očito u La Ligi, pošto nakon poraza od Mallorce i nove Barcine pobjede, Madriđani sada zaostaju čak osam bodova. Pokušat će to da nadoknade, no biće isuviše teško, posebno ako se uzme u obzir kako Barca igra u posljednje vrijeme.

Real je imao dosta kikseva, ali uglavnom je to zbog nedostatka kompletnog rostera i Madriđanima već sedmicama uvijek nekoliko bitnih igrača nedostaje u sastavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kvote za Realov meč s Al Ahlyjem pronađite na sajtu Volcanobet kladionice

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi