Italijani večeras igraju meč odluke, a Spalletti zvijezdu poslao na tribine: "Upozorenje za ostale"

Odluka selektora

Italijani večeras igraju meč odluke, a Spalletti zvijezdu poslao na tribine: "Upozorenje za ostale"

Edmir Škorić

Italijanska fudbalska reprezentacija večeras u Leverkusenu na BayAreni gostuje Ukrajini u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Tokom kvalifikacija Italija je imala problema, ali sa tri pobjede u prethodne četiri utakmice domogla se drugog mjesta na tabeli i bit će joj dovoljan samo bod protiv Ukrajine za potpuno slavlje.

Azzurri su "gosti", mada se igra na neutralnom terenu, jer zbog rata u Ukrajini, ova reprezentacija svoje domaće utakmice igra u drugim zemljama, a večeras će ulogu domaćina imati u njemačkom Leverkusenu.

Ukrajinci se nadaju pobjedi s kojom bi oni uz Englesku iz grupe otišli na Euro, iako će ulogu favorita ipak imati Italija. Prvi duel ovih selekcija završen je 2:1 pobjedom Italije nad Ukrajinom na San Siru, a bilo je to prije više od dva mjeseca.

Luciano Spalletti svjestan je da njegova selekcija nema pravo na grešku, a u odabiru ekipe na koju će se osloniti večeras nije bilo mjesta za jednu od zvijezda reprezentacije, Domenica Berardija iz Sassuola, pa će vjerovatno umjesto njega na desnom krilu igrati Napolijev Politano, uz Chiesu i Scamaccu.

Oglasi

Berardi je poslan na tribine, a prije samo mjesec dana smatrao se nezamjenjivim. Njega je Spalletti odlučio ohladiti, nakon loše utakmice protiv Sjeverne Makedonije prije nekoliko dana.

Berardi je najznačajniji igrač koje Spalletti nije pozvao za večerašnji meč, a u rosteru neće biti ni novajliaj Cambiasa, Carnesecchija, Colpanija... Uglavnom momci koji nikada nisu okusili slast igranja za reprezentaciju Italije.

Otpisao Berardija i sve upozorio

Berardijevo otpisivanje zvuči i kao upozorenje drugim igračima. Niko nije nedodirljiv. Oni koji pokazuju malo odlučnosti, oni koji igraju bezvoljno, oni koji jednostavno nemaju kondicije ili pameti da igraju za Spallettijevu Italiju su ispali.

No, ono što je sigurno, bivši trener Napolija, kojem je donio Scudettu prošle sezone, bit će razapet sa svih strana ako Italija ne ode na Euro i nema nikakve sumnje da će jedno od pitanja na presici glasiti: "A zašto niste pozvali Berardija, možda bi on večeras pomogao da se izbjegne tragedija?".

Spallettijev izbor svakako treba poštovati, a Berardi će s tribina ipak bodriti svoj nacionalni tim kojem malo nedostaje da se plasira na Euro, a ako se tamo i nađe, ne zaboravite da će braniti titulu koja je osvojena 2021. godine na Wembleyju pobjedom nad Engleskom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret Ukrajine i Italije igra se večeras od 20:45 sati, a Volcanobet kladionica nudi sjajnu ponudu i vrhunske kvote. Više o tome na OVOM linku.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

Drakulaaa
Berardi ti zvijezda? Pu, glupi novinarcicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti