Šta je spremio Mancini za Finsku? Četiri izmjene i igrač Shanghai Shenhua u napadu?
Mancini će definitivno napraviti neke promjene u početnom sastavu

Italijani igraju u gostima protiv Finske

Šta je spremio Mancini za Finsku? Četiri izmjene i igrač Shanghai Shenhua u napadu?

S. Pašalić

Nogometna reprezentacija Italije u nedjelju igra meč 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske u gostima.

Italijani u Finsku idu nakon pobjede protiv Armenije u gostima sa 3:1 čime su došli na maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih mečeva i drže prvo mjesto u grupi J.

Selektor Roberto Mancini bi mogao napraviti nekoliko izmjena uoči ovog meča. Marco Verratti će zbog žutih kartona propustiti ovaj meč, a na njegovo mjesto će uskočiti Stefano Sensi koji igra sjajno u Interu.

Lorenzo Pellegrini, koji je u meču protiv Armenije ušao u drugom poluvremenu u igru će po svemu sudeći meč protiv Finske započeti od prve minute.

Bivši igrač Rome, Stephan El Shaarawy, koji je od ovog ljeta novi igrač Shanghai Shenhua bi mogao zamijeniti Federica Chiesu u napadu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, Alessandra Florenzija bi mogao zamijeniti Armando Izzo u odbrani pa bi Italija mogla započeti u sljedećem sastavu:

Donnarumma; Florenzi/Izzo, Bonucci, Romagnoli, Emerson; Pellegrini, Jorginho, Sensi; Bernardeschi, Belotti, El Shaarawy/Chiesa.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ne brinite se bosnje, razvalicemo mi fince ;)
0 7
mer12
Bolja ova ekipa nego protiv Armenije...jos Zaniola i Keana trebaju vra***i
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi