Otišao jučer kod zubara, a onda je zazvonio mobitel: "Vrištao je i skakao od sreće"

Već je bio odustao od Mundijala, ali...

Otišao jučer kod zubara, a onda je zazvonio mobitel: "Vrištao je i skakao od sreće"

E. Čaušević

Pred sami početak Svjetskog prvenstva selektor Argentine, Lionel Scaloni, našao se u velikom problemu jer je ostao bez dvojice igrača i morao je poslati naknadne pozive, a jedan od novih igrača u ekipi je i Thiago Almada koji je na zanimljiv način saznao da ide u Katar.

Scaloni je morao da svega nekoliko dana pred početak Svjetskog prvenstva uputi dodatne pozive jer je neočekivano ostao bez dvojice fudbalera, a to su Nicolas Gonzalez i Joaquin Correa.

Gonzalez i Correa su zadobili povrede i ostali su bez nastupa na Mundijalu što je za njih sigurno veliki udarac, ali selektor Argentine je morao ekspresno reagovati i pozvati nove igrače.

Scaloni se na kraju odlučio da u reprezentaciju pozove Angela Correu i Thiaga Almadu koji će se danas priključiti ekipi.

Oni su jutros iz Buenos Airesa otputovali u istom avionu za Katar, a ono što je mnoge ostavilo bez teksta jeste da je na aerodromu bio veliki broj navijača koji je ispratio Correu i Almadu na Mundijali i nadaju se da će se vratiti s ostatkom ekipe s trofejom u rukama.

U centru pažnje posebno je bio 21-godišnji Almada koji inače igra za Atlantu United u MLS-u gdje je sezona nedavno završena. Uspio je na 29 mečeva zabiti šest golova i upisati 12 asistencija čime je na kraju uspio da dobije Scalonijev potez.

Oglasi

Međutim, Almada je skoro odustao od Mundijala nakon što nije bio na prvobitnom Scalonijevom spisku. Došao je na odmor u Argentinu, a njegova djevojka Alanis Poza otkrila je kako je saznao da je dobio poziv.

Naime, ona je otkrila da je Almada bio kod zubara kada ga je Scaloni pozvao i saopštio mu da ide na Svjetsko prvenstvo.

"Bili smo kod zubara i odjednom je vidio da ga zove Scaloni. Počeo je da vrišti i skače od sreće jer ide u Katar. Njegov san se ispunio iako smo već bili odustali od toga nakon što nije odmah bio na spisku", rekla je Alanis.

Almada i Correa neće imati dugo vremena da se smjeste u hotel u kojem je reprezentacija Argentine jer ovu selekciju već u utorak očekuje meč prvog kola i okršaj protiv Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica između Argentine i Saudijske Arabije igra se s početkom u 11 sati, a već su poznate i kvote za ovaj duel u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice koju možete pogledati OVDJE.

Volcanobet nudi baš sve, a također ne zaboravite da ih zapratite na društvenim mrežama, na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi