Brazilski selektor ima traumu od penala, jednom prilikom je zbog njih jedva ostao živ
Tite je kao igrač izgubio brazilsko prvenstvo na penale, a to je moglo da bude kobno

Tite se plaši udaraca s bijele tačke

Brazilski selektor ima traumu od penala, jednom prilikom je zbog njih jedva ostao živ

Edmir Škorić

Brazilski selektor Tite svjestan je da u nekoj od utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru lako može da dođe i do penala, a to je nešto čega se ovaj čovjek najviše plaši.

Titeov Brazil do sada je bio uvjerljiv, a u osmini finala je Južnu Koreju razbio sa 4:1. No, mnogo teže bi moglo da bude u petak od 16 sati protiv Hrvatske u četvrtfinalu.

Izabranici Zlatka Dalića su u Rusiji na SP-u do finala došli najčešće kroz drame u vidu produžetaka i penala, a na taj način su morali da eliminišu borbeni Japan u osmini finala katarskog turnira.

Stoga, nimalo ne bi čudilo ako Vatreni i protiv Brazila dođu do penala. S obzirom na prošlost, za Titea bi to bilo mučno i jako stresno. Imao je već loša iskustva s penalima, a jednom je umalo platio glavom.

Radi se o traumi koja ga proganja preko 20 godina. Traumu je detaljno opisao sam Tite, a uključuje saobraćajnu nesreću koja se dogodila nekoliko sati nakon utakmice tadašnjeg veznjaka Guaranija.

Oglasi

"Istraumatiziran sam jer sam kao sportista izgubio brazilsko prvenstvo na penale, kada su igrali Guarani i Sao Paulo. Izgubili smo. Joao Paulo je promašio penal i Sao Paulo je bio prvak iako smo imali bolju sezonu. Sao Paulo nije bio bolji, mo smo bili, ali smo na kraju izgubili", kazao je Tite, pa je opisao detalje te večeri.

Nekoliko sati nakon finala, nisam mogao da spavam i rekao sam svojoj ženi Rose da idemo. Napustili smo našu kuću u 5 ujutro. Uzeo sam auto i otišao u Cavias do Sul. Auto je proklizao, spustili smo se niz provaliju, umalo smo oboje poginuli", ispričao je detalje Tite.

"Mogla je to biti velika nesreća, mogao sam i sebi i njoj oduzeti život", zaključio je selektor Karioka.

I Tite i njegov pomoćnik Cleber kao i svi u reprezentaciji Brazila spremni su za penale, svjesni da će prije ili kasnije možda doći u situaciju da u lutriji i udarcima s 11 metara rješavaju vlastitu sudbinu.

Brazil se smatra jednim od glavnih favorita za Svjetsko prvenstvo u Kataru jer bez ikakve sumnje ima najbolju ekipu, spojenu od vanserijskih talenata i prekaljenih zvijezda koji su na zalasku karijere, ali i onih koji su u najboljim godinama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj susret koje jasno pokazuju ko ima ulogu favorita, a njih možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi