Tuzla City "počistio" Zrinjski i ostao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Utakmica odigrana u Srebreniku

Tuzla City "počistio" Zrinjski i ostao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Tuzla City i naredne sezone će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, jasno je to nakon što su danas u posljednjem, 33. kolu, s 3:0 savladali Zrinjski u Srebreniku.

Prvi su zaprijetili gosti u 14. minuti utakmice, no Barcola je bio siguran na golu domaće ekipe. Minut nakon toga poveo je City sjajnim golom Miće Kuzmanovića.

U 22. minuti je Prskalo šutirao, a lopta od bloka ide u ruke Barcole. Desetak minuta kasnije pokušaj Memije, ali bezuspješan.

Nastavio je Zrinjski s napadima. Pokušavao je Prskalo na kraju prvog poluvremena i Malekinušić na otvaranju drugog, no do gola nije mogao.

Igrala se 64. minuta kada je domaći tim uduplao vodstvo. Pantelić je centrirao, a Hadžić glavom pogađa mrežu Mostaraca za 2:0.

Do trećeg gola City dolazi na isteku 69. minute. Đorđe Pantelić je iskoristio grešku odbrane Zrinjskog i pogodio za veliku pobjedu.

Oglasi

Domaći tim je meč završio s 10 igrača u polju, s obzirom na to da je u 79. minuti isključen Dušan Pantelić. 

Ovom pobjedom Tuzla City je osigurao ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te će naredne sezone biti jedini predstavnik Tuzle u ovom takmičenju nakon što je Sloboda ispala.

Što se Zrinjskog tiče, jasno je da su izašli u kombinovanom sastavu i da im ovaj poraz ništa ne znači, te sada slijedini odmor pa pripreme za prvo pretkolo Lige prvaka.

Zrinjski je tako još jednu sezonu završio uvjerljivo na prvom mjestu sa 78 bodova, dok je Tuzla City sedmi s 37. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 33. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 3:0 (Kuzmanović 15', Hadžić 64', Pantelić 69')

FK Tuzla City: Barcola, Šukilović, Nukić, Hadžić, Kuzmanović, Pantelić, Subašić, Karić, Mehidić, Pantelić, Nikitin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Soldo, Jukić, Mandić, Imajlgeci, Malekinušić, Prskalo, Bekić, Sučić, Memija, Vukotić, Senić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Čestitke Tuzli na zasluženoj pobjedi.
3 0
Huka sa Tušnja
Pocastio Husic skutore sa tasnom dolara!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi