Hoće li Di Maria nakon svega što je rekao imati hrabrosti da sutra pogleda Van Gaala u oči?
"Ljubav" je kratko trajala, Di Maria je požalio zbog transfera u Manchester, a sve zbog tadašnjeg menadžera Van Gaala (Foto: EPA)

Hoće li Di Maria nakon svega što je rekao imati hrabrosti da sutra pogleda Van Gaala u oči?

Edmir Škorić

Nizozemski selektor Louis van Gaal radio je s argentinskim ofenzivnim veznjakom Angelom Di Marijom u Manchester Unitedu, no odnos je bio loš i trajao je samo jednu sezonu.

Utakmica između Nizozemske i Argentine, koja se igra u petak od 20 sati na stadionu Lusail, mogla bi dovesti iskusnog trenera Louisa van Gaala i Di Mariju do novog susreta, no pitanje je hoće li nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda imati hrabrosti da svog bivšeg trenera pogleda u oči.

Njih dvojica imali su užasan odnos tokom boravka na Old Traffordu, no ipak je Di Maria kasnije pretjerao sa komentarima na račun današnjeg selektora Nizozemske.

Di Maria je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine napustio Rea Madrid i za nešto više od 60 miliona eura prešao u Manchester United, no tamo se nije najbolje proveo, posebno zbog tadašnjeg trenera Van Gaala.

Argentinac je u Manchesteru ostao samo godinu dana, pa je potom za 63 miliona eura prešao u PSG u ljeto 2015. godine, a jedva je dočekao priliku da izusti koju negativnu riječ o Van Gaalu.

Di Maria je u ljeto 2014. potpisao za Manchester United, ali je samo godinu dana kasnije otišao u Pariz. Za sve loše krivi bivšeg menadžera Van Gaala

"U Engleskoj mi je problem bio samo trener. Van Gaal je bio najgori što sam imao u karijeri, bio je nepodnošljiv", rekao je Di Maria u intervjuu za TyC Sports.

Oglasi

"Zabio sam i asistirao na utakmici i sutradan je došao razgovarati sa mnom da mi pokaže snimke pogrešnih dodavanja. Od prvog dana me je stavio po strani, jer nije volio da igrači budu važniji od njega", dodao je Di Maria.

U drugom intervjuu, za argentinski ESPN, Di María je rekao da se čak sukobio s Nizozemcem:

"To (kritika zbog grešaka u dodavanju) me vuklo, sve dok nije došao dan kad sam se zasitio i pitao ga zašto ne pokazuje dobre stvari. Nije mu se to svidjelo i od tada sam prestao igrati", prisjetio se argentinski ofanzivac koji se požalio i na stalne promjene pozicija u ekipi.

Uz povijest problema s brazilskim igračima, poput Rivalda i Giovannija u Barceloni, u kasnim 90-ima, Van Gaal je već odgovorio na kritike argentinskog igrača.

"Nikada nisam volio igrače koji znaju gledati sebe, koji znaju vidjeti kako su se predali, a onda je uvijek trener kriv. Dakle, on spada u onu klasu igrača koji ne znaju biti samokritični. Nažalost, to je trenerov život, uvijek je tako", rekao je 71-godišnji stručnjak.

Oglasi

Di Maria (34) je trenutno u Juventusu, a dok je igrao u Manchesteru uspio je postići četiri gola uz 11 asistencija na 32 meča, što i nije loš učinak s obzirom na sve te probleme.

Ipak, sada Di Maria ima priliku da se osveti Van Gaalu i biće mu to sasvim sigurno dodatna motivacija, a na čelu s Messijem Argentina će ipak sutra biti makar blagi favorit, iako je činjenica da je SP u Kataru najbolji pokazatelj da je ovo sport u kojem je baš sve moguće.

Argentinci to najbolje znaju, dovoljno je da se samo sjete prve utakmice i 2:1 poraza od Saudijske Arabije. Što se Di Marije tiče, nije igrao u osmini finala protiv Poljske, no trebao bi biti spreman za sutrašnji ogled.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kvote za utakmicu Argentina - Nizozemska pogledajte na stranici Volcanobet kladionice! OVDJE pak pogledajte kompletnu ponudu za danas, ali i za naredne dane.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti