Zrinjski - Slovan: Plemići su ovoga puta mnogo ozbiljnije shvaćeni

Manja kvota nego prošle godine

Zrinjski - Slovan: Plemići su ovoga puta mnogo ozbiljnije shvaćeni

Eldar Ganibegović

Večeras se u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka u Mostaru sastaju Zrinjski i Slovan iz Bratislave, a favorita - nema. Tako kažu koeficijenti u vodećim regionalnim kladionicama.

Sudbina i kuglice u žrijebu htjeli su da se Zrinjski i Slovan iz Bratislave sastaju dvije godine u Evropi. Prošle godine je u onoj tragičnoj završnici bolja bila slovačka ekipa, a sada je, nadamo se, došlo vrijeme za Zrinjski.

Izabranici tadašnjeg trenera Sergeja Jakirovića su, kao i ove godine, prvu utakmicu igrali u Mostaru, a radilo se u play-offu za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Kladionice su tada bile na strani Slovana i prosječna kvota na pobjedu Slovaka bila je 2,15, na pobjedu Zrinjskog 3,10, a na remi 3,30. Zrinjski je stigao do pobjede golom Bilbije u 89. minuti.

Iako je Zrinjski izdominirao u toj utakmici i mogao slaviti s tri gola razlike da su ušle neke šanse, u revanšu je koeficijent na Slovan bio 1,60, na remi 4, a na pobjedu Zrinjskog 5. 

Kada poredimo domaću utakmicu Zrinjskog protiv Slovana prošle i ove godine, jasno je da su kladionice dosta opreznije i da sada više vjeruju Zrinjskom, te je kvota na prvaka Bosne i Hercegovine manja u odnosu na prošlu godinu. Favorita - nema.

Oglasi

Tako je u Mozzartu kvota na Zrinjski 2,75, na Slovan 2,85, a na neriješen ishod 3. Naravno, koeficijenti su podložni promjenama, ali govorimo o koeficijentima u trenutku objavljivanja ovog članka.

Wwin ipak više vjeruje predstavniku iz glavnog grada Slovačke. Kvota na pobjedu Slovana je 2,76, na Zrinjski 2,80, a na neriješen rezultat 3,30. 

Volcano je potpuno neodlučan. I na Zrinjski i na Slovan kvota je 2,75, dok je na remi u večerašnjem susretu kvota u ovoj kladionici 3,25.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zrinjski večeras Slovan dočekuje pred rasprodatim stadionom. Nadamo se da će našeg prvaka publika nositi do nove pobjede protiv njih, a podsjetimo da meč počinje u 21 sat. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Ako u susjeda igrao Kiš i Jakovljevic,prolaze glat ove Slovake
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi