Oladipo ubacio rekord karijere, Pacersi savladali Denver

Pobjeda Indiane nakon produžetka

Oladipo ubacio rekord karijere, Pacersi savladali Denver

Iako su u jednom momentu Denver Nuggetsi u Indianapolisu imali plus 19, Indiana Pacersi su uspjeli izboriti produžetak, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 126:116.

Nuggetsi su odlično otvorili susret, pa su već nakon nekoliko minuta igre stigli do dvocifrene prednosti. Indiana je pokušavala sustići deficit prije kraja prve dionice, ali su Nuggetsi uspjeli ući u drugu četvrtinu prednošću od 13 poena (35:22).

U drugoj četvrtini prednost Denvera raste do 19 poena razlike, ali se Indiana konačno budi i do odlaska na odmor uspijeva smanjiti deficit na podnošljivih sedam poena.

Dobra igra domaćih se nastavila i u trećoj četvrtini, pa u finišu ovog dijela stižu i do prve prednosti na utakmici.

Indiana je u četvrtu četvrtinu ušla sa plus dva, te je održavala prednost nekoliko minuta, a onda Nuggetsi prave seriju i vraćaju se u vodstvo.

Vodili su gosti sve do posljednjih šest sekundi susreta, da bi Indiana, ipak, uspjela doći do izjednačenja i produžetka. Oladipo je nešto manje od šest sekudni do kraja meča promašio polaganje, ali je Young njegov promašaj vratio u obruč za (114:114).

Nuggetsi su pokušali doći do pobjede, ali je Barton promašio šut 1.8 sekundi do kraja, pa se otišlo u produžetak.

U produžetku Indiana preko Oladipa dolazi do osjetnije prednosti koja je na kraju bila dovoljna za pobjedu.

Inače, sjani Victor Oladipo je večeras pružio izuzetnu partiju u kojoj je oborio svoj lični rekord ubacivši 47 poena. Kod Indiane su se istakli još i Myles Turner sa 24, te Thaddeus Young sa 18 poena.
Kada je u pitanju Denver najefikasniji je bio Trey Lyles sa 25, dok su Barton i Young dodali po 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi