Šef stručnog štaba Bordo tima pred derbi

Musemić: Neće nas zavarati Željina igra protiv Slobode

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju poslijepodne igrat će utakmicu 5. kola Lige za prvaka na stadionu Koševo, a protivnik će u velikom derbiju biti gradski rival Željezničar.

Tim povodom danas je održana press konferencija u svečanom salonu "Svetozar Vujović" na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić i kapiten ovog tima Krste Velkoski.

"Derbi je važan i uvijek je bitan. Evidentno je i da objema ekipa trebaju bodovi. Nama za evropu njima za titulu. Koliko su i jedni i drugi spremni za dobar meč pitanje je, ali vidjet ćemo. Mi ne igramo na nivou kluba ovog proljeća. Nešto je bolja situacija sa igračkim kadrom. Ne mogu trenutno ništa reći ko će igrati. Za dva dana i dvije noći se može promijeniti mnogo toga".

"Željo ima bodovni saldo kakav ima, ali čitam u medijima da i oni imaju problema sa povredama. Nešto sam mogao vidjeti na Kupu protiv Slobode, nešto i znam, ali taj meč nas neće puno zavarati".

"Žao mi je što neće biti navijača. Oni čine svaki meč kvalitetnijim. Nadam se da će doći do neke promjene, ja želim da oni budu tu. Možemo lakše izaći iz krize s njima. Nadam se da će promijeniti odluku. Ne ulazim u to zašto su ovo odlučili, moj posao je ipak nešto drugo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bezbroj puta sam rekao da u derbiju igrački kadar ne mora biti odlučujući i ne igra veliku ulogu. Imat ćemo sada puno bolje uslove za igru nego u prošlom derbiju.

"Poražavajuće je da imamo problema sa postizanjem golova, ali u fudbalu je sve moguće, vidjeli smo to neku noć, kada je od 0:3 bilo 3:3. Obzirom da Ramović neće igrati mislim da su Zakarić i Ubiparip najopasniji po naš gol", rekao je šef struke FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Pogodio si centar, Musemicu. Tesko postizete golove. To je problem koji ne umijete da rijesite i koji ce na kraju rezultirati katastrofalnu sezonu za vas, jer necete nastupiti u Evropi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi