Barca mora prodavati fudbalere
(Foto: EPA)

Kako bi imali "čiste knjige"

Barca mora prodavati fudbalere

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona moraće u 2019. godini da zaradi ogroman novac od prodaje fudbalera.

Kako bi imali "čiste knjige" i kako bi sve prošlo bez kršenja UEFA financijskog fair playa, Barcelona će morati u 2019. godini da inkasira čak 131 milion eura.

Tokom ove godine Barca je odradila odličan posao kada su transferi u pitanju. Uspjeli su obaviti prodaju devetorice fudbalera za 137 miliona eura, ali nova godina donosi nove izazove za rukovodstvo kluba.

Biće svakako veoma interesantno vidjeti ko će biti na izlaznim vratima Nou Campa. Prodaja će početi već u januaru i već tada treba očekivati određene promjene unutar katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je sve na rukovodstvu tima i uskoro treba očekivati listu fudbalera koji će napustiti redove aktuelnog prvaka Španije.

Top Komentari

Kenan Terzic
Od kud sad ova vijest. Barça u utorak predstavila budjet za ovu godinu. Prvo, klub su sa najvise prihoda prosle godine (960M), historijski rekord za bilo koji sportski klub na svijetu(ne bi bilo lose napisati vijest i o tome). Imaju prihode poslije poreza od 13M (dobit) nakon kupovine Dembelea i Coutinha. Nalaze se na 72% budjeta koji odlazi na plate, ali od toga, 64% ide na nogomet (ostalo ide na ostalih 17 sportova koje ima Barça, izmedju ostalog rukomet i kosarka), ali za finansijski fair play samo se racuna nogomet (64%). Na kraju, u te iznose iz prosle godine su uracunate plate Inieste i Neymara, koji u ovom budjetu nece biti. Sad, prestanite prevodite clanke spanske Marca-e i As-a, pa kad kod Madrid izgubi oni izvale nesto protiv Barse da se bolje osjecaju, valjda. (to su madridske novine). Sport i el Mundo Deportivo su katalonske (za sljedeci put)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi