Sindikat profesionalnih fudbalera uz igrače Željezničara: Neosnovano kažnjavanje šteti bh. fudbalu
(Foto: T. Hebib) Čelnici Željezničara su odlučli novčano kazniti fudbalere i trenere prvog tima zbog loših igara.

Nakon što su igrači i stručni štab odbili odraditi trening

Sindikat profesionalnih fudbalera uz igrače Željezničara: Neosnovano kažnjavanje šteti bh. fudbalu

Fudbaleri Željezničara su, čini se, izašli iz rezultatske krize pošto su prvo nakon velikog preokreta na Grbavici savladali Čelik, a zatim i Zrinjski u Mostaru, ipak danas su odbili odraditi trening.

Kako piše Klix.ba fudbaleri i stručni štab Željezničara nisu odradili današnji trening u znak protesta zbog odluke čelnika kluba da ih novčano kazne zbog loših rezultata.

Rukovodstvo kluba vjeruje da je to najbolji način da se igrači kazne, ali očigledno fudbalerima ovakva odluka nije legla, a posebno su njome nezadovoljni nakon što su počeli ostvarivati dobre rezultate. Podsjetimo, Željo je nešto ranije ispao iz Kupa BiH i upisao nekoliko loših rezultata u prvenstvo poput poraza od GOŠK-a na Grbavici.

Navodno je današnji trening na Grbavici trajao 15 minuta prije nego što su fudbaleri isti prekinuli i napustili teren.

Nakon ovakvih informacija sada se oglasio i Sindikat profesionalnih fudbalera BiH i stao na stranu fudbalera Željezničara. Saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera BiH prenosimo u cjelosti:

"U bh. medijima danas se pojavila informacija o novčanom kažnjavanju fudbalera FK “Željezničar” - Sarajevo zbog “loših” rezultata kluba u proteklom periodu.

Sindikat Profesionalnih Fudbalera BiH osuđuje takvu odluku rukovodstva pomenutog sarajevskog kluba, te podržava aktivnosti igrača i članova stručnog štaba koji se zalažu da se ispoštuju obaveze kluba prema igračima, odnosno trenerima.

U potpunosti svjesni činjenice da sportske kolektive vodi želja za uspjehom i pobjedama, ipak nije prihvatljivo kolektivno kažnjavati igrače i trenere oduzimanjem dijela plate. Profesionalni igrači i treneri su uposlenici svojih klubova, koji od svojih plata izdržavaju svoje porodice, rješavaju brige ličnog života i mjesečna naknada u cijelosti pripada njima, obzirom da vjerujemo da su svoje obaveze prema klubu, poput redovnog odlaska na treninge, utakmice i učešće u aktivnostima kluba ispunili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kažnjavati igrače i trenere zbog “loših” rezultata šteti ugledu bh. fudbala i predstavlja reakciju nedovoljno stručnog rukovodećeg kadra u sportu, u ovom slučaju u fudbalu. Mnogo faktora utiče na ostvarivanje dobrog sportskog rezultata, a osim voljnog momenta, fudbaleri ne mogu više doprinijeti tome. Ipak, selekciju igračkog kadra, aktivnosti na zdravstvenoj zaštiti i fizičkoj i mentalnoj pripremi fudbalera, kao i obezbjeđivanje resursa za pripremu utakmice i skautiranje protivnika spadaju u nadležnosti kluba, a ne fudbalera.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini pružit će pomoć igračima i trenerima FK Željezničar na rješavanju novonastale situacije, uz uvjerenje da će oni ostvariti svoja prava."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HRASNO_1921_HRASNO1921
Da samo ne štrajkaju igraci, nego i stručni štab, mnogo govori o trenutnoj situaciji u klubu, igraci se kažnjavaju u trenutku serije bitnih utakmica i pobjede u Mostaru, jedini nacin rješavanja trenutnog stanja u klubu jeste odlazak komplet kriminalne uprave, uprave koja je za tri godine zaratila sa kim je prije stigla, i bukvalno klub svela na privatnu prčiju u režiji jednog ćovjeka - lažnog hadžije, nema mira ni uspjeha dok je on na ćelu kluba, to je sada očito svima jasno ...
22 17
mlacenica1
Fali love. Nece ‘najuspjesnija uprava svih vremena’ da prizna da su procerdali 4.5 miliona KM sto je finansijski gori rezultat od bilo koje uprave prije njih. Jedina njihova sreca je sto klub nisu preuzeli kad je bilo 0 km na racunu, pa da prave dug, vec su krcmili ono sto je Amar sa Gredom zaradio klubu, te sto su stvarno dobro animirali navijace i drzavu da ispljune lovu. Sve ostalo, ogromni minus
17 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi