Hiroš: Bolji smo od Veleža i to ćemo sutra dokazati
FOTO: sportsport.ba

Pred veliki derbi na Otoci

Hiroš: Bolji smo od Veleža i to ćemo sutra dokazati

S. Grebović

Sutra će sve utakmice 19. kola Prve lige Federacije BiH početi u istom terminu od 15:30, pa tako i derbi utakmica između dvije prvoplasirane ekipe, Veleža i Olimpika.

Mostarski FK Velež je trenutno vodeći tim Prve lige Federacije BiH sa 45 osvojenih bodova, dok su Vukovi sa Otoke drugoplasirani sa svega četiri boda manje.

Bodovna razlika između ove dvije ekipe na zimskoj pauzi iznosila je sedam bodova, ali su Rođeni porazom u Goraždu u 17. kolu sebi zakomplikovali život i tako dozvolili Olimpiku da ih ugrozi na liderskoj poziciji.

Naredno kolo nam donosi sudar ove dvije ekipe, a nakon ovog meča stvari bi se evenutalnim trijumfom Olimpika mogle dodatno zakomplikovati, dok bi gosti trijumfom sebi širom otvorili vrata BH Telecom Premijer lige BiH.

Samopouzdanja u redovima obje ekipe ne manjka, a veznjak Olimpika Amer Hiroš je u razgovoru za Sportsport.ba otkrio čemu se nada u sutrašnjem okršaju:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sigurno da je ovo utakmica od velikog značaja kako za nas tako i za Velež. Mi ćemo ovoj utakmici pristupiti kao i svakoj drugoj. Ne krijemo da idemo na pobjedu i smatramo da smo bolji te da ćemo to dokazati i na terenu. Sigurno da uz ovakav stručni štab, ljude na čelu kluba i ovakve igrace zaslužujemo plasman u viši rang, jer je klub zaista na jednom vrhunskom nivou. Ako u nedjelju budemo ispoštovali zamisli trenera Selimovića vjerujem da možemo završiti kao prvi. Gledamo samo sebe i znamo svoj cilj, a on se zove Premijer liga."

Amer Hiroš je ove zime na Otoku stigao na šetomjesečnu posudbu iz redova Mladosti Doboj Kakanj, a svojim igrama je u nastavku prvenstva sebi zacementirao mjesto u prvih 11 kod trenera Esada Selimovića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
E moj Hirosu, ti si u velikoj zabludi, bolji Olimpik od Veleza.Velez u jesenjem djelu nije izgubio ni jednu utakmicu.A nisi bolji ni od jednog Velezovog igraca. Da si dobar ostao bih u Mladosti.A ko je bolji to ce mo ako Bogda vidjeti sutra. Velezu zelimo veliku pobjedu i da vise nikada se Olimpik ne uzdize.Rodeni, Rodeni, vi ste najbolji.
6 0
Mostar
Hajmo rodjeni radi silne raje sto dolazi gore nadam se I uvjeren Sam da cete nas demantovat, I Ono iz Gorazda,zaboravit i pobjedit sutra M.U.S.V.D.G...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi