Ne može s njim niko: Luis Suarez tražio penal jer je golman igrao rukom u svom petercu

Malo se zbunio

Ne može s njim niko: Luis Suarez tražio penal jer je golman igrao rukom u svom petercu

Endin Čaušević

Selekcija Urugvaja osvojila je prvo mjesto u grupi nakon što su sinoć sa minimalnih 1:0 savladali Čile.

Tako će Urugvajci s prvog mjesta ići u četvrtfinale Copa Americe, a junak sinoćnje pobjede bio je Edinson Cavani koji je u 82. minuti postigao jedini gol na ovom meču.

No, nakon utakmice u centru pažnje našao se Luis Suarez zbog nevjerovatnog poteza. To se desilo u 22. minuti utakmice kada je Suarez tražio penal jer je golman Čilea igrao rukom.

Ovaj detalj nasmijao je sve i sigurno i Suareza kada je shvatio šta je uradio. On je uspio da zaobiđe golmana Čilea i šutira, ali je on odbranio njegov udarac i izbacio loptu u korner.

Suarez je odmah signalizirao sudiji da je to penal, ali je veoma brzo shvatio da je to golman Čilea kome je dozvoljeno da igra rukom u svom kaznenom prostoru. No, iako je shvatio da je pogriješio na društvenim mrežama nisu imali milosti prema Suarezu s urnebesnim komentarima.

Top Komentari

doa075
naviko u barceloni da im se za svaku sitnicu svira penal
14 1
Mase007
Nije se on zbunio, nego ga tako uce svaki trening u Barceloni.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi