Meč istine za Rahimića protiv 'njegovog' Veleža

Mladost bodove traži sutra pred svojim navijačima

Meč istine za Rahimića protiv 'njegovog' Veleža

Meč sezone dobojska Mladost igra sutra na svom terenu protiv FK Velež. Dobojlije su tek na 11. mjestu sa samo osam osvojenih bodova, a sezonu su otvorili pobjedom upravo nad Rođenima i to u Mostaru sa čak 3:1.

Mostarce je tada sa klupe predvodio Ibro Rahimić, a sada će 'svoj' Velež dočekati na klupi Dobojlija.

Rahimić je sa Rođenima 'kuburio' dvije sezone u Prvoj ligi FBiH, prošao ama baš sve što može ponuditi nogomet u BiH, te na kraju sa Rođenima izborio plasman u elitu. Nakon toga uslijedio je katastrofalan prelazni rok za Velež, što je rezultatiralo i sa tri poraza u isto toliko kola, te odlaskom Rahimića.

Rahimić je tada jasno govorio da Velež ima ekipu za vrh, te da će ekipa morati 'proraditi', no na sreću navijača Uprava i ovaj stručnjak su dogovorili raskid saradnje. Da nisu Velež bi danas gotovo sigurno bio siguran putnik u niži rang, a navijači bi krivca vjerovatno tražili u nekom drugom, daleko od Mostara... Tako je ipak najlakše, teško je biti realan kada nešto voliš, te armiju onih kojima je Velež više od kluba treba i shvatiti.

Na Rahimićevo mjesto stigao je Feđa Dudić. Podcijenjen od strane mnogih, no kao da se živi od komentara i procjena onih koji u životu nisu šutnuli ni mačku sa praga, a da ne govorimo o lopti. Dudić je preporodio momčad, navijačima vratio vjeru u Velež koji će na svakom meču ići na pobjedu, s obzirom da su mnogi nakon tri kola gubili nadu da će u premijerligaškoj eliti Velež moći bilo kome da se suprostavi.

Ibro Rahimić je zatim vratio u Mladost gdje je također veoma cijenjen. Debitovao je porazom u Zenici, a zatim je u Doboju pala Sloboda (2:0).

Mladost je u Širokom Brijegu vodila 2:0, ali ipak izgubila 3:2 i taj meč pokazao je sve slabosti ove ekipe. Fizički nespremni, neuigrani, sa velikim brojem igrača veoma upitnih kvaliteta za elitni nogomet u BiH, Dobojlije su kraj meča na Pecari dočekali pognutih glava.

Uslijedio je poraz od Sarajeva, a zatim i katastrofa na Grbavici protiv Željezničara, te poraz od čak 6:1. Rahimić je jasno istakao je ekipa nespremna, te da se raduje zimskom prelaznom.

"Ne želim da kukam, 12 igrača je povrijeđeno. Imali smo ovdje i kadeta, nisam želio rizikovati. Igrače hvataju grčevi, ne moram vam to objašnjavati. Do zime sam sužen. Ekipa je nespremna, u Bihaću smo prošli, a volio sam da smo ispali. Kome da kukam, imam to što imam", kazao je Rahimić nakon meča na Grbavici.

Nije Rahimić mario ni za to što pored njega sjedi čovjek koji je "spremao" ekipu do njegovog dolaska i vodio sedam kola. Radi se o Elvedinu Beganoviću, koji je ostao u stručnom štabu kao njegov pomoćnik, no sigurno mu nije lako slušati riječi svog šefa, kolege, prijatelja...

Da mnoge stvari u timu iz Doboja kod Kaknja ne štimaju najbolje pokazuje to da je ponekad 'vruće' i na samim treninzima. Tako je uoči meča Kupa na Grbavici desio se verbalni, a zatim nezvanično i fizički sukob mladog napadača Andreja Todorovića i kapitena Aladina Isakovića, da bi se u sve umiješao i sam Rahimić.

Rahimić nije u kadar sa Željezničarom ni stavio Todorovića, a nije poznato kako je sve riješeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, za Rahimića je sutra meč istine. Eventualni poraz doveo bi Dobojlije u veoma tešku situaciju s obzirom da se radi o direktnom konkurentu, dok bi remi značio nastavak nade i vjeru da će Mensura Mušija konačno 'potegnuti' se za džep te pojačati jako skroman igrački kadar.

Pobjeda bi okrenula stvari za 120 stepeni. Mladost bi na pauzu sa 11 bodova, uz pozitivnu atmosferu, a Rahimić imao vremena u reprezentativnoj pauzi koliko toliko spremiti ekipu, kad već kolega Beganović "nije znao". Za bar jedan alibi manje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Ovaj Ibro puko skroz
0 5
Mali Memo
IBRO FERGUSONE IYBACI STOKU NEYAHVALNU NAYAD GDJEIM JE I MJESTO U FEDERALNU! TOTIJE HVALA OD NJIH STOSI IH VRATIJO U PREMIJERLI GU,, SRAMISTID DAIH BUDE,, NIJE TOVIDILO PRAVIHMO STARACA,, TOSU SVE JABLANICANII KONJICANI,, POY YA SVE DOBRONAMJERNE IBRO FERGUSONE
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi