Milan je bio hrabar, odlučan i taktički dobar, ali Juventus je opet pobijedio

Stara dama po dobro oprobanom receptu

Milan je bio hrabar, odlučan i taktički dobar, ali Juventus je opet pobijedio

Fudbaleri Milana ponovo nisu uspjeli da otkinu ni bod u gostima kod Juventusa. 

Rossoneri su večeras gostovali kod Stare dame u susretu 12. kola italijanske Serije A te su doživjeli poraz od 1:0.

Bila je ovo deveta uzastopna pobjeda za Juventus u duelima protiv Milana i peta od tih devet koja je s jednim golom razlike.

Milan je zaista večeras izgledao kao vrlo dobra ekipa. Trener Stefano Pioli je od prve minute na teren poslao bh. reprezentativca Radeta Krunića koji se u veznom redu snašao vrlo solidno. Rossoneri su u prvom poluvremenu slobodno možemo reći bili bolja ekipa i stvorili tri dobre prilike.

Pokušavali su Piatek dva puta i Theo Hernandez, ali kod prvog šuta Poljaka lopta odlazi pored gola, dok drugi put brani Szczesny, baš kao i udarac Hernandeza s kraja prvog dijela. S druge strane, Juve je imao šansu preko Higuaina, ali Donnarumma je odbranio.

U drugom dijelu meča obje ekipe stvaraju po nekoliko šansi. Pokušavali su s jedne strane Higuain i Matuidi, a sa druge Piatek i Calhanoglu, ali mreže su mirovale.

Tako je bilo sve do samog finiša susreta, tačnije do 77. minute kada Paulo Dybala nakon lijepog udarca pogađa donji desni ugao gola na kojem stoji Donnarumma za prednost svog tima.

Do kraja susreta Milan je svim silama napadao i pokušavao većinom udarcima s distance, ali golman Juventusa Szczesny je bio vrlo siguran i nije im dozvoljavao da ugroze njihovu mrežu.

Na kraju je i ostalo 1:0 i Juve je upisao devetu vezanu pobjedu protiv Milana. Stara dama je ponovo lider na tabeli sa 32 osvojena boda, dok je Milan ostao na 14. poziciji sa čak 19 bodova manje.

Pjanić je na jednoj strani igrao svih 90 minuta, dok je Krunić zamijenjen u 60. minuti. Imao je žuti karton i napravio jedan grub start koji mu je mogao donijeti novi, pa Pioli s njim ništa nije htio da rizikuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 12. kolo:

Juventus - Milan 1:0 (Dybala 77')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Ovi će izgleda do titule doć sa pobjedama od 1 razlike. Vrlo zanimljivo kako im uspije da baš svaku utakmicu pobijede sa 1 razlike.
12 2
konjnakvadrat
Krunic je bio dobar
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti