Genijalnost Mourinha u završnici donijela Tottenhamu pobjedu protiv Wolvesa
Spursi su na kraju slavili sa 2:1

Četvrta pobjeda za Tottenham u posljednjih pet mečeva

Genijalnost Mourinha u završnici donijela Tottenhamu pobjedu protiv Wolvesa

S. Pašalić

Tottenham je u 17. kolu Premier lige stigao na gostovanje kod Wolvesa i slavio sa 2:1.

Domaći su uoči ovog meča bili u odličnoj seriji rezultata gdje u posljednjih 11 utakmica nisu upisali poraz, ali je početak meča dao nagovijestiti da bi se ta serija mogla završiti.

Igrala se 8. minuta kada je Lucas sjajnom solo akcijom prošao nekoliko igrača domaćih i postigao fantastičan gol za 1:0.

Wolvesi su nakon toga bili nešto bolji tim na terenu, ali je Tottenham mogao do 2:0 u 38. minuti kada je Dier šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

U drugom poluvremenu su Wolvesi krenuli sa još boljom igrom koja im se isplatila u 67. minuti kada je Adama Traore sa 20-tak metara opalio po lopti i postigao sjajan gol za 1:1.

Nakon gola su obje ekipe imale svoje šanse da stignu do vodstva, a Wolvesi su bili nešto opasniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, u 89. minuti Jose Mourinho uvodi u igru Christiana Eriksena, a on je u 91. minuti izveo korner nakon kojeg je Vertonghen pogodio za 2:1 Tottenhama.

Tottenham nakon ove pobjede ima 26 bodova i nalazi se na 5. mjestu, dok su Wolvesi na 8. mjestu sa 24 boda.

Top Komentari

Juve88
A to niko drugi ne zna izvesti korner Aa pasa licu, tebi to genijalno. Ti si budala.
0 0
nikokovac
Genijalnost nidje veze ako se Safet Sušić moze zvati genijalnim to je i murinjo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi