Ministar sporta traži momentalan prekid prvenstva!

Zbog straha od zaraze koronavirusom

Ministar sporta traži momentalan prekid prvenstva!

E. Škorić

Ministar sporta u Italiji traži da se obustavi takmičenje u Seriji A.

Pet susreta 26. kola Serije A planirano je za danas, uključujući i derbi Juventus - Inter, no sada je sve izvjesnije da se neće odigrati.

Meč Parma - SPAL trebao je početi u 12:30, no pomjeren je za najmanje pola sata nakon izjave ministra sporta u Italiji Vincenzca Spadafore. Sada se čeka hoće li se uopšte i igrati na Ennio Tardiniju. Igrači su bili u tunelu, ali su se vratili u svlačionice do konačne odluke...

"Složio bih se s onim što je rekao Damian Tomassi, predsjednik Udruge italijanskih nogometaš i također bih se pridružio njegovom apelu da se momentalno obustavi takmičenje. Trenutno ga nema smisla igrati jer molimo građane da spriječe širenje zaraze. Ne želimo da se zaraza prenese na sudije, igrače, navijače koji će sigurno htjeti da gledaju utakmice. Ne trebamo čekati prvi slučaj zaraze u nogometu prije nego preuzmemo konkretne mjere i poteze. Neke druge zemlje već su obustavile svoja prvenstva", izjavio je Spadafora.

Italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 14 provincija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedino zbog "teških i neodgodivih razloga" će se moći izaći ili ući u ta područja. Odluka je donesena nakon što je jučer zabilježeno 36 novih smrtnih slučajeva. Ukupno je u Italiji od koronavirusa umrlo 233 ljudi.

Ostaje nam da vidimo koja će biti konačna odluka Serije A i hoće li najzad otkazati kompletno prvenstvo dok se situacija ne poboljša.

Top Komentari

premium
Ništa ne otkazuj igrao sam 1 na Parmu
2 0
Robijasi_It
Ej ljudi ne pricajte gluposti.molite boga da do vas ne dodje..ja sam baš u jednoj od opasnih zona i neznate kako je
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi