U Širokom jutros obavili testiranje, moguće da se traži odgoda utakmice protiv Veleža

U zavisnosti od rezultata

U Širokom jutros obavili testiranje, moguće da se traži odgoda utakmice protiv Veleža

Admin Čaušević

U NK Široki Brijeg je protekle sedmice zabilježeno više pozitivnih slučajeva koronavirusa zbog čega je hercegovački klub desetkovan nastupio protiv FK Sarajevo. 

Širokobriježani su u Sarajevo doputovali bez osam standardnih igrača, a na kraju je u zapisniku je bilo ukupno 13 igrača jer ih je nekoliko ostalo u hotelu zbog simptoma. 

Jutros su se igrači, stručni štab i ostali iz NK Široki Brijeg testirali, a rezultati testova se očekuju u popodnevnim satima.

U zavisnosti od rezultata ne isključuje se mogućnost da se odgodi utakmica Kupa BiH protiv Veleža na stadionu Rođeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko bi se broj zaraženih povećao u Širokom Brijegu će vjerovatno tražiti da se susret prolongira, ali za takvo nešto treba prvo sačekati rezultate.

Koronvirus je u Široki Brijeg ušao u periodu kada ovaj tim očekuje vrlo zgusnut raspored jer početkom novembra treba biti odigran i zaostali meč protiv Zrinjskog. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Sta je sa onim Uefinim pravilom pozitivan igraca na koronu ce se smatrati kao ozljeđeni igrac.Nema logike odgađati sada sve utakmice jer ocekujte jos pozitivnih po svim ekipama.
11 1
JedanDevetDvaDva
Ako nije mogla mladost vala ne moze ni listica.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi