De Laurentiis napao Pirla: Neću reći da je idiot, ali treba da gleda svoja posla

Kontroverzni predsjednik Napolija

De Laurentiis napao Pirla: Neću reći da je idiot, ali treba da gleda svoja posla

Edmir Škorić

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis odgovorio je Andrei Pirlu, treneru Juventusa, koji se požalio zbog toga što njegov tim mora da odigra utakmicu protiv Napolitanaca, iako je prethodno ista registrovana službenim rezultatom 3:0.

Početkom oktobra zbog koronavirusa Napolitanci nisu doputovali u Torino i tada je odlučeno da za zelenim stolom Juve dobije meč s 3:0, no usvojena je žalba gostiju nekoliko mjeseci kasnije, pa će se derbi igrati u 2021. godini.

"Pirlo mora raditi svoje - trenirati ekipu, a takvim bi se problemima trebala baviti uprava kluba i nadležni stručnjaci", rekao je kontroverzni De Laurentiis, pa je dodao:

"Neću reći da je Pirlo idiot, ali nije pravnik i ne razumije zakone. Imamo takvu stvarnost kao što je COVID i zakoni države koji su doneseni u skladu s novonastalom situacijom. Nijedan propis o sportskim takmičenjima ne može biti veći od državnog zakona. Neka svako radi svoj posao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je prihvatio odluku Apelacionog suda Italijanskog olimpijskog odbora, koji je poništio tri boda Juventusu i ukinuo bod kazne Napoliju, ali također je istakao ranije da je bilo i ekipa koje su zbog koronavirusa bile i teže pogođene od Napolija, ali da su svejedno dolazile na utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Ne razumiješ ni ti izgleda, 1 igrač vam nije tu vi odmah frku pravite, pa tako bi trebao onda svako, jedan igrač im se povrijedi i fino ne dođu na utakmicu i dobiju bodove.
2 4
Kenotala
Pa covjek ima pravo da kaze sta misli, druga je stvar sto tebe boli istina. I ti komentarises sve sto ima veze sa Juventusom ali ti niko ne odgovara jer si nebitan. Pricas o sudijama, o rasporedu utakmica, o transferima, o igracima...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi