"Djedu Mrazu je napisao da je dres Edina Džeke jedino što želi"

Otac dječaka čije su suze postale viralni hit

"Djedu Mrazu je napisao da je dres Edina Džeke jedino što želi"

Edmir Škorić

U petak se širom svijeta slavio Božić, a mnogi pripadnici katoličke vjeroispovijesti obožavaju dan kada se, između ostalog, otvaraju darovi.

Djeci je to poseban dan. A Božić 2020. godine dugo će, pa sve dok je živ, pamtiti dječak po imenu David koji je na poklon od roditelja dobio dres Edina Džeke.

Suze dječaka kada ugleda dres Rome na čijoj poleđini piše "Džeko" postale su viralni hit. Ovaj mali navijač Rome nije mogao da vjeruje šta je dobio na poklon. Sada o tome govori njegov otac Daniele Lavagnini, koji je ujedno najzaslužniji što je sve objavljeno na internetu.

"David je pisao Djedu Mrazu i napisao je da je Džekin dres jedino što želi", rekao je dječakov otac, dodavši:

"Govorio je mami i meni da će biti zadovoljan bilo kojim poklonom, ali da je Džekin dres ono što on zaista i najviše od svega želi. Stoga smo, među mnogim darovima, ostavili za kraj i dres Džeke i jedva smo čekali da vidimo njegovu reakciju. Nismo baš očekivali da će ona biti takva kakva je bila".

Suze malog Davida ujedno su rasplakale i sve u kući.

"Svi smo tada zaplakali i njegova sestra Sofija koja je godinu dana starija. Sjajna porodična emocija, a ja sam onda objavio video na društvenim mrežama i ubrzo vidio ogromnu interakciju. Nakon toga su mi počeli pisati razni stranci koji prate Romu i pitali da li mogu da objave video, pa sam očito rekao da da. Tada mi je i Roma pisala", dodao je Daniele.

David će za tri dana napuniti šest godina i već je navijač Rome, poput oca Danielea (29), koji također igra nogomet u amaterskoj ekipi u Rimu.

"Moj sin je zaljubljen u nogomet, očito me gleda kako igram, ali najviše voli kada idemo gledati Romu. Nikada od njega nisam tražio da bude navijač Rome, ali kad je ispred televizije, drhti i raduje se više nego ja. Tako prirodno je došla ta njegova ljubav prema Romi".

Odakle malom Davidu tolika strast prema Džeki?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Strast proizlazi iz činjenice da je on kapiten i da je on taj koji zabija golove. Nedavno je naučio igrati PES na Play Stationu i uvijek uzima Romu. Ipak, Edin je stranac koji je ostao šest sezona unatoč svemu i to puno znači. To je neka referantna tačka Rome nakon što su otišli Totti i De Rossi", tvrdi otac dječaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
E ovo je očit primjer za one Džeko mrzce šta je Edin evo trenutno u Italiji. Za neke nekada na Grbavici ( i mojoj i ako sam Pitar) Džeko je bio KLOC ( sram vas bilo) a vidite zadnjih cca 15 godina?!
Moj prijatelj iz djetinjstva a i najjbolji ikada igrač poslijeratni RBiH je Džeko Edin i znam da ćeš pročitati ovo , LJUBI TE BRAT i vidimo se mi sutra aBd.
Tvoj tebra Finac @Hakkinen
15 6
IsmarMirza
Stvarno fantastican video! Nije sto je sa druge strane dres Edina vec ta emocija dijeteta ta srece e to nema cijenu!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi