Pioli najavio derbi Rome i Milana, pa na početku odmah spomenuo Džeku

Rossoneri sutra u Rimu

Pioli najavio derbi Rome i Milana, pa na početku odmah spomenuo Džeku

Edmir Škorić

Milanova trenutna forma je očajna i Rossoneri se nalaze u krizi, a slijedi im u nedjelju gostovanje kod Rome.

Iako Milan ne liči na onu ekipu s početka sezone, trener Stefano Pioli nije previše zabrinut i smatra da nije potrebno da se pale alarmi. Pioli je u najavi meča s Romom, spomenuo i Edina Džeku.

"Roma je izuizetno jaka ekipa sa dosta napadačkih opcija. Edin Džeko je igrao dobro, ali Roma će biti opasna i bze njega. Moramo biti čvrsti i komapktni kako bismo zaustavili napade Rome", rekao je Pioli, pa je dodao:

"Tablica kaže da je ovo direktan okršaj za Ligu prvaka. Ove sezone se još veći broj timova bori za Ligu prvaka i zaista će biti teško, a nekoliko narednih sedmica će biti presudno za sve".

Rossoneri su 2021. izgubili više utakmica nego tijekom cijele 2020. godine, ali Pioli nije spreman pritisnuti gumb za paniku.

“Milanovi taktički koncepti ne smiju se mijenjati. Poštujemo protivnike, pokušat ćemo ih ograničiti, ali prije svega usredotočiti se na vlastite snage. Kao tim smo i dalje na jasnom putu. Pokušavamo da postanemo momčad s pobjedničkim mentalitetom".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dosta je kritika na račun Rossonera posljednjih sedmica...

"To je sve normalno. Ranije su nas hvalili jer smo igrali dobro, sada nas kritikuju jer je evidentno da ne igramo tako dobro. No, nećemo biti previše depresivni, moramo ostati pozitivni i gledati naprijed", dodao je Pioli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
X ko minaret
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi