Kosovo ima novi grb, UEFA im je zabranila stari
FOTO: EPA

Tu su i novi dresovi

Kosovo ima novi grb, UEFA im je zabranila stari

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Kosova će martovski ciklus početi prijateljskom utakmicom protiv Litvanije, a nakon toga i sa dva kvalifikaciona meča protiv Švedske i Španije u okviru kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru.

Kosovari su već pokazali da će u budućnosti biti neugodna reprezentacija, posebno na domaćem terenu. Igrači igraju u inostranstvu u jakim klubovima, a tamošnji Savez sve čini kako bi Kosovo postalo ozbiljan faktor u evropskom i svjetskom fudbalu.

Tako će Kosovari u novi ciklus kvalifikacija ući i sa novim grbom, obzirom da im je UEFA zabranila stari, ali Kosovo će biti i u novim dresovima.

Novi grb pogledajte na priloženoj fotografiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

A na drugoj fotografiji pogledajte nove dresove.

Top Komentari

user1579409590
Mozeli mi neko reci zasto Na Grbu imaju 6 Zviezdica to ce vise zbunit Narod.. Svi znamo da ako jedna Reprezentacija osvoji Svijetsko Prvenstvo onda se na Grb stavlja Zvijezda.. Izpade Kosovo 6 Puta osvojio Svijetsko Prvenstvo...
0 13
Ade1987
A ja boja majko moja
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi