I Velež se ima pravo nadati tituli: Rođeni slavili na Pecari

Velika tri boda za tim Feđe Dudića

I Velež se ima pravo nadati tituli: Rođeni slavili na Pecari

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg na Pecari sa 2:0 i tako se i ovaj klub uključio u borbu za titulu prvaka sa Sarajevom, Borcem i Zrinjskim.

Široki je prvi prijetio u ovom meču. Ikić je pokušao već iz prvog napada, ali je Bogdanović bez većih problema odbranio njegov šut.

Već u narednoj akciji na drugoj strani Velež je poveo. Nemanja Anđušić šutira i pogađa mrežu domaćih već u drugoj minuti za prednost od 0:1.

Domaći su očekivano potom krenuli po brzo izjednačenje. Imali su svoje šanse, ali realizacija je u prvom dijelu potpuno zakazala.

Velež je u 25. minuti imao dobar pokušaj preko Georgijevića koji se nije dobro snašao pred golom domaćeg tima, a Široki uzvraća sa dvije fenomenalne šanse. Bogdanović je skinuo dva zicera u samo nekoliko sekundi i spasio je svoj tim na Pecari u tim trenucima.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva pokušaja Veleža. Nije tu bilo previše opasnosti po gol Širokog i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Oglasi

I u drugom poluvremenu na Pecari se igralo otvoreno sa obje strane. Široki je pokušavao doći do izjednačenja, ali tim Tonija Karačića je imao lošu završnicu.

A onda u 76. minuti Velež dolazi u priliku da poveća prednost. Dosuđen je penal nakon što je Stipe Jurić srušio Zeljkovića, a odgovornost za izvođenje preuzeo je Brandao.

Međutim, Brazilac je očajno šutirao. Pucao je onako kako golmani vole, poluvisoko i daleko od stative, pa je Miškić skinuo njegov udarac i ostalo je 0:1.

Široki je do kraja pokušao na sve načine barem da dođe do jednog boda, a Velež se dobro branio i čekao je šanse iz kontri i u 90. minuti Rođeni su dobili novi penal. Šabić je srušio Ovčinu, Zvonić zabija za konačnih 0:2  i Velež je stigao do velika tri boda koja ih približavaju Evropi.

Također, Rođeni su se uključili i u borbu  za titulu prvaka sa Sarajevom, Borcem i Zrinjskim. Do kraja ima još sedam kola, dosta bodova je u igri i vidjet ćemo ko će na kraju proći prvi kroz cilj.

Oglasi

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Široki Brijeg - Velež 0:2

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, Zachara, Begić, Jurić, Musa, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović, Zeljković, Ćosić, Georgijević, Brandao, Anđušić, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tarik_Hakalo
Crvena je boja krvi Velež igra, Mostar grmi!!!
33 0
user1579962154
Čekamo stručnjake da kazu da ono nisu bili penali i da nam se namješta hahahahaha. Sorry , nemamo kad.. idemo u Evropu :*
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi