Odbijena žalba Barcelone zbog Ronalda Koemana
Foto - EPA

Neće ga biti protiv Atletica

Odbijena žalba Barcelone zbog Ronalda Koemana

Midhat Šljivak

Čelnici španske La Lige odbili su zahtjev Barcelone o smanjenju kazne za trenera ovog kluba Ronalda Koemana i njega neće biti na klupi u utakmici protiv Atletico Madrida.

Nizozemski stručnjak dobio je crveni karton u porazu svog tima protiv Granade (1:2). Zbog tog kartona suspendovan je na dva meča, a zbog kartona se na Koeman bunio na press konferenciji.

Tvrdio je Nizozemac kako je sudija imao želju da bude u centru pažnje i da je zbog toga došlo do sukoba.

"Čini mi se da je četvrti sudija večeras želio biti u centru pažnje. Ne razumijem zašto, nisam rekao ništa loše, nisam ničim uvrijedio sudiju. Razgovarao sam sa četvrtim sudijom, a onda je on rekao nešto čime je pokazao da me ne poštuje. Rekao sam mu jedno, on je svojim odgovorom pokazao nepoštovanje prema meni, a ja sam mu uzvratio. Međutim, ponavljam, nisam ga ničim uvrijedio".

[twitter]https://twitter.com/HagridFCB/status/1387858397261881345[/twitter]

Nakon utakmice pojavio se sudijski izvještaj s meča, a Koeman je isključen zbog riječi 'kakav lik', koje je uputio četvrtom sudiji. Zbog toga je na kraju kažnjen.

Barcelona je odmah po izricanju kazne uložila žalbu na odluku La Lige. Međutim, odluka se nije promijenila i on će nakon duela sa Valencijom ekipu voditi sa tribina u duelu protiv Atletico Madrida.

Ovaj duel bi na kraju mogao odlučiti prvaka Španije. Barcelona i Atletico se uz Real bore za titulu i slijedi nam nikad izbudljivija završnica sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još četiri gola su ostala do kraja. Atletico je vodeći na tabeli sa 76 osvojenih bodova, a Real i Barcelona su iza sa po dva boda manje.

Barcelona bi u slučaju poraza vjerovatno ostala bez naslova prvaka i ovaj meč će sasvim sigurno donijeti dosta uzbuđenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Nek i on osjeti klupu.
3 0
Mele
Simeone zna da mora bod osvojiti tu, to mu titulu vjerovatno donosi. Sa pobjedom, Barsa preuzima sve konce u svoje ruke do kraja. Malo su se opustili na rostilju kod Messija, ali mislim da ce Atletico izdrzati ovo. osvojiti bar bod. Suarez ce biti motivisan kao nikada do sada..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi