Dušan Hodžić napustio FK Sarajevo!

Nema želju da se vrati

Dušan Hodžić napustio FK Sarajevo! · Saznajemo

E. Škorić

Nakon današnjih dešavanja u Butmiru, Dušan Hodžić odlučio je definitivno da napusti FK Sarajevo.

Sarajevo je ostalo bez titule u nedjelju nakon što je Borac u 32. kolu pobijedio FK Tuzla City i tako kolo prije kraja osigurao prvo mjesto. Poražavajuće je to za Sarajevo ako se uzme u obzir kakva je situacija bila na kraju prvog dijela sezone.

Sada bordo timu za utjehu ostaje u srijedu da pokuša osvojiti Kup BiH protiv Borca u Zenici, gdje se igra jedna utakmica finala. U međuvremenu, dogodio se incident danas prijepodne u Butmiru tokom treninga igrača Sarajeva, pa su neki već digli ruke od svega, ne želeći čak da igraju utakmicu u srijedu.

Grupa navijača upala je na teren u Trening centru u Butmiru te je fizički napala igarče, a kako se moglo pročitati u medijima, "najgore" je prošao Dušan Hodžić.

Dušan Hodžić
Dušan Hodžić FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

18 nastupa
15 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Nekoliko igrača bilo je pošteđeno verbalnog i fizičkog napada, no većina ih je bila na meti nezadovoljnih i neraspoloženih navijača. Među njima i Hodžić.

Oglasi

SportSport.ba saznaje da se on vratio kući u Brčko, gdje trenutno se odmara i nema želju da se vraća u Sarajevo. Uskoro mu ističe ugovor i nema nikakvu namjeru nastaviti karijeru na Koševu nakon svih dešavanja. U svakom slučaju, bilo je za očekivati nakon svega ovakav epilog.

Takođe, iako su mediji pisali sve i svašta, pa i o nanošenju ozbiljnijih povreda igračima, iz izvora bliskih samom igraču smo saznali da nema ozbiljnijih povreda, da nije ništa strašno, ali da je svakako doživio jako neugodno iskustvo zbog čega ne želi ponovo nositi dres bordo tima.

Nimalo lijep kraj za Hodžića u Sarajevu, s kojim je osvojio dvije titule i dva kupa, ali život je takav, neke stvari se jednostavno dogode i treba vremena da prođu. 

Petorica "pošteđenih": Nisu svi igrači FK Sarajevo bili na "udaru" navijača

Do upada je došlo dva dana uoči vrlo važnog meča jer FK Sarajevo u srijedu igra protiv FK Borac u finalu Kupa BiH. Upad je svakako dodatno poljuljao atmosferu u ekipi.

Kako SportSport.ba saznaje petorica igrača Bordo tima su bili "pošteđeni" i nisu bili na udaru kritika nezadovoljnih pristalica sada već bivšeg prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Matthias Fanimo je posebno pohvaljen za doprinos koji je dao ekipi prethodnih mjeseci. Kritike su još izbjegli golman Vladan Kovačević, defanzivci Amer Dupovac i Hrvoje Miličević te ove sezone odlični Andrej Đokanović.

Navodno su pojedini fudbaleri zabrinuti za vlastitu sigurnost pa čak razmišljaju o tome da u srijedu ne igraju protiv Borca. Ostaje da se vidi šta će biti u narednim danima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lalaland
Jadovi s kosevskog brda.
5 13
Mehinaldo
Ja ne kontam sta je ovdje cudno pa neki dan su kolasinca i igrace ganjali oko stadiona pa to je normalno kad je nezadovoljstvo. Zato si profesionalac zivi s tim pritiskom imas pet hiljada platu jbg to je tako
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti