Kapacitet 8.000: Dočekali su Premijer ligu u svom gradu, pa najavili i "zeleni dragulj"

Hoće li projekat zaživjeti?

Kapacitet 8.000: Dočekali su Premijer ligu u svom gradu, pa najavili i "zeleni dragulj"

Admin Čaušević

Premijer liga BiH je već dobila nove učesnike za narednu sezonu. U pitanju su dobro poznata imena, Posušje i Rudar Prijedor. 

Posušje se u Premijer ligu vratilo nakon dominante sezone u Prvoj ligi FBiH te će nakon 12 sezona sasvim zasluženo igrati u najjačem rangu bh. fudbala.

Agilna uprava ne sjedi skrštenih ruku. Ne prođe dan da se ne desi neka pozitivna stvar u klubu iz Hercegovine, tako je danas predstavljen idejni projekat stadiona Mokri Dolac.

"Dame i gospodo, predstavljamo vam novi idejni projekt stadiona Mokri Dolac.

Postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu.

Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete.

Oglasi

Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. Kategorijom po UEFA pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi", naveli su iz Posušja.

Mokri Dolac naša dika, zelen dragulj u sred grada. 🏟🤩 ✅Arhitekt Krešimir Petric #HSKP #samoposusje

Posted by HŠK Posušje on Thursday, May 27, 2021

"Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone mokri dolac buduće Posušje Arene koja će sluziti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama”, izjavio je predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Posušje ovih dana hvata nezapamćena euforija koja će kulminirati u subotu kada će ovaj tim biti domaćin Bratstvu. Tom prilikom će biti dodijeljen i pehar za pobjednika Prve lige FBiH. Na Mokri Dolac se vraćaju i navijači pa je jasno da se sprema pravi spektakl.

Agilni navijači Posušja će sami urediti i očstiti stadion kako bi bilo sve spremno za veliku feštu o kojoj se u ovom dijelu Hercegovine priča već sedmicama.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Da bogda svi iz premijer lige i 2 lige rs i federacije imali stamfrod bridge
17 0
makelele
red je da napokon neko u ovoj drzavi napravi jedan nov stadion. Sretno Posusju i dabogda sto prije zapoceli sa radovima i sto prije ga zavrsili.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi